Ekstra Bladet

’ Hvis ’ Hvis panserne panserne kommer, kommer, er du en er du en fucking fucking død mand’ død mand’

’JAGTEN: INDBRUD PÅ BESTILLING’ TV-VÆRT TRUET PÅ LIVET: Tyve, der stjæler på bestilling, truede tv- hold

- STINE ESKILDSEN CARSTEN NORTON ADAM DYRVIG TATT FOTO: TV- DOKUMENTAR/ EKSTRA BLADET stes@ eb.dk; cno@ eb.dk adam.d.tatt@ eb.dk

’ Ægget’ som undercover- journalist­en skulle betale 12.500 kroner for. Et møde med to indbrudsty­ve var tæt på at ende helt galt, da Ekstra Bladet og TV3’s journalist­er som en del af dokumentar­programmet ’ Jagten’ skulle konfronter­e to tyve med, at de havde begået indbrud på bestilling.

Indbruddet var en del af et setup lavet af tv- holdets undercover- journalist. Journalist­en havde indkøbt en Arne Jacobsen- stol, placeret den i et lokale lejet til formålet og efterfølge­nde kontaktet en indbrudsty­v via en lukket Facebookgr­uppe, som er spækket med hælervarer.

’ Så bliver der igen taget imod bestilling­er på, hvad folk nu engang mangler. Det skal siges, at det ikke er alt, jeg skaffer, men næsten. Så folkens, send mig en masse lækre PB hvad du søger og hvad det må koste’, skrev indbrudsty­ven i et opslag i gruppen.

Ekstra Bladets undercover- journalist aftalte, at tyven skulle stjæle ’ Ægget’ fra det lejede lokale, og at han ville få 12.500 kroner for det. Da indbruddet var udført, af- talte de at mødes på et offentligt sted på Amager.

Vendte tilbage med våben

Undercover- journalist­en mødtes herefter med tyven og hans medsammens­vorne for enden af en blind vej på en parkerings­plads, og da han havde fået stolen mellem hænderne – men før den aftale betaling på 12.500 kroner skiftede hænder, dukkede vært Miki Mistrati op med resten af Jagten- holdet for at konfronter­e de to tyveknægte.

Mange svar blev det dog ikke til, da de unge mænd øjeblikkel­igt valgte at forlade stedet til fods. Uden deres tilsynelad­ende stjålne bil, uden ’ Ægget’ og uden betaling for deres bestilling­sindbrud.

Men kort efter, mens kamerahold­et fortsat var på stedet for at få de sidste bille- der i kassen, kom de to tyve tilbage, nu med en ekstra kammerat. Først den ene tyv, som nu var bevæbnet med et stikvåben, dernæst kammeraten og til sidst den anden indbrudsty­v, som gik rasende og råbende mod ’ Jagten’- holdet med en kniv i hånden.

Dødstrusle­r

– Så er det, at panikken breder sig, fortæller tv- vært Miki Mistrati.

– Når folk har knive, så er det alvorligt, og herfra blev det bare et spørgsmål om at komme helskindet derfra.

Hele optrinnet er dokumenter­et på video og kan ses i ’ Jagten: Indbrud på bestilling’ i aften. Man kan blandt andet se, hvordan den ene af de vrede indbrudsty­ve slår et af kameraerne mod jorden, hvorefter han peger kniven mod flere af ’ Jagten’journalist­erne og deres medbragte sikkerheds­vagt.

– Kom med vores penge, lød det blandt andet fra de aggressive mænd, som også var meget interesser­ede i at få fat i undercover- journalist­en, som de havde handlet med. Til sidst så holdet ingen anden udvej end at give de truende mænd kuverten med de 12.500 kroner.

– Vi havde ikke noget valg. De penge var det eneste, de ville have – det var penge, de havde arbejdet for som indbrudsty­ve, og der var ikke nogen mulighed for at holde på dem, siger Miki Mistrati.

Ville gå gruelig galt

– At give dem pengene var den eneste mulighed, vi havde for at komme væk derfra, og havde vi ikke gjort det, var det gået gruelig galt, tilføjer tv- værten.

Når folk har knive, så er det alvorligt, og herfra blev det bare et spørgsmål om at komme helskindet derfra Vi havde ikke noget valg. De penge var det eneste, de ville have

Inden de tre mænd tog flugten, nåede de at kaste adskillige dødstrusle­r mod holdet og i særdeleshe­d undercover- journalist­en.

– Jeg slår dig ihjel, hvis de er falske, lød det med henvisning til de 12.500 kroner.

– Hvis panserne kommer, er du en fucking død mand, lød det videre.

Politiet blev efterfølge­nde kontaktet, og efterforsk­ningen af sagen ligger nu hos Københavns Politi.

Se hele programmet på TV3 i aften klokken 21

 ??  ??
 ??  ?? . r k 0 0 5 . 7 3 : y N B r u g t : 2 9 . 0 0 0 k r . . r k 0 0 5 . 2 1 : t e l å j t S
. r k 0 0 5 . 7 3 : y N B r u g t : 2 9 . 0 0 0 k r . . r k 0 0 5 . 2 1 : t e l å j t S

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark