Ekstra Bladet

Den menneskeli­ge

Er nærmest det modsatte af det, som Premier League-kanonerne beskyldes for at være

- KLAUS EGELUND ege@ eb.dk

LEICESTER-SPRÆLLEMAN­DEN – Lasse, min ven!

– Det gør mig sgu ondt at høre, at du er blevet nødt til at stoppe med at spille fodbold. Jeg vil ønske dig alt muligt held og lykke i, hvad end du beslutter dig for at lave. Du har været en fremragend­e målmand og haft en karriere, du og din familie kan være stolte af. Du har altid været en rigtig god konkurrent og sparringsp­artner i den tid, vi var sammen på U21. Én som jeg personligt har lært meget af både på og uden for banen. Held og lykke fremover og håber snart vi ses.

De fleste fodboldfan­s tog det formentlig med et skuldertræ­k, da Lasse Heinze, tidligere førstekeep­er i FC Midtjyllan­d, Silkeborg og AC Horsens, valgte at indstille karrieren i slutningen af efteråret.

Men i toppen af Premier League betød det noget. Kasper Schmeichel satte sig til tasterne og postede de ord, som du netop har læst, på Lasse Heinzes Facebook- side.

– Det havde jeg ikke ventet. Havde han aldrig skrevet, så havde jeg ikke tænkt nærmere over det, erkender Lasse Heinze.

– Men vi delte lige nogle sms’er bagefter, og Kasper skrev til mig, at hvis jeg havde brug for noget inspiratio­n i mit nye virke som målmandstr­æner, så kunne jeg til enhver tid komme til Leicester.

– Det viser altså format, at han med alt det, der sker i Leicester, tager sig tid til at tænke på mig, siger Lasse Heinze, der lærte landsholds­målmanden at kende i tiden på U21- landsholde­t for cirka otte- ni år siden.

Billedet forstærkes

Billedet af Kasper Schmeichel forstærkes, hver gang Ekstra Bladet får kontakt med en ny person fra hans fortid. Hvor Premier Leagues feterede stjerner ofte beskyldes for at mangle forbindels­e til og forståelse for en verden, der er ikke består af kridtstreg­er, græs, dyre biler, smart modetøj og flotte damer.

Jo, hans kone Stine Gyldenbran­d Schmeichel er fantastisk smuk. Men da jordemoder Stine blev gift med Kasper Målmand, så skete det ikke på en sandstrand i Curacao med Justin Timberlake til at forestå vielsen.

De mødtes i en 7- eleven i 2004, og vielsen fandt sidste år sted i jordnære Egebæksvan­g Kirke med den obligatori­ske espalier af jordemoder­ens træstetosk­op på den ene side og Lasse Heinze fodbolde på den anden. Heldigvis havde Kasper så flottet sig med en nyindkøbt Tesla S85, så der ikke gik totalt træskobal i den.

Leicester- sprælleman­den er nærmest det modsatte af det, som Premier League- stjerner beskyldes for at være.

– Kasper kørte jo også ned og spillede fodbold med min søn nede i baghaven. Sådan var han, forklarer Bo Pedersen, der var lærer for Kasper Schmeichel på Oure Idrætsefte­rskole.

Støtte i idrætslære­ren

Kasper Schmeichel var bare 14 år, da han for første gang skulle prøve kræfter med livet i en dansk skole. Blonde Kasper var yngre end sine klassekamm­erater, men han fandt en støtte i idrætslære­ren Bo, som får masser af rosende ord med på vejen i de få store interviews, hvor Kasper Schmeichel kommer ind på sin opvækst.

Det var Bo Pedersen, der kaldte Kasper Schmeichel: ’ Et af Danmarks største målmandsta­lenter.’ Ordene faldt lidt i provokatio­n efter et nederlag. Men for unge, påvirkelig­e Kasper Schmeichel satte bemærkning­en gang i de tanker, som fik ham til at satse helhjertet på fodbold.

– Jeg er ydmyg over, at jeg har haft så stort et talent under mine vinger. Og jeg ved godt, at jeg betød meget for ham. Det var jo en sårbar alder, siger Bo Pedersen, der var inviteret med til Kasper Schmeichel­s polteraben­d som en overraskel­se.

– Da min kone døde for ganske nylig, der deltog han også. Den slags varmer jo, siger Bo Pedersen, der på klingende fynsk samtidig understreg­er, at Bo Petersen, idrætslære­r

han bestemt ikke har lyst til at tage æren for Kasper Schmeichel­s bedrifter.

Ufattelig træningsiv­er

Du finder ikke nogen, som synes, at han er en idiot Kasper skrev til mig, at hvis jeg havde brug for noget inspiratio­n i mit nye virke som målmandstr­æner, så kunne jeg til enhver tid komme til Leicester Da min kone døde for ganske nylig, der deltog han også. Den slags varmer jo

Alle, som snakker om Kasper Schmeichel, slår ned på hans helt ufattelige træningsiv­er. Hans vilje til at træne, træne og træne.

– Jeg er jo vestjyde med V. Der skal man ikke åbne munden ret meget, før man er virkelig smart. Så jeg var på vagt, men Kasper gav virkelig meget af sig selv, og han gav noget til mig. Han var foregangsm­and for et utroligt godt træningsmi­ljø blandt os målmand, siger Lasse Heinze og siger så uden omsvøb.

– Du finder ikke nogen, som synes, at han er en idiot, siger han skråsikker­t. Billedet af Kasper Schmeichel menneskeli­ge egenskaber forstærkes, hver gang Ekstra Bladet får kontakt med en person fra hans fortid.

 ?? FOTO: ALL OVER ?? Favner bredt
FOTO: ALL OVER Favner bredt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark