Ekstra Bladet

KVINDE VOLDTAGET PÅ HOSPITAL TO NÆTTER I TRÆK

KYNISK: 39- årig mand fængslet for fuldbyrdet voldtægt og tre tilfælde af blufærdigh­edskrænkel­se på en psykiatris­k afdeling på Svendborg Sygehus

- STINE ESKILDSEN PR- FOTO stes@ eb.dk

Han brød ind, voldtog en psykisk syg kvinde, stak af og gjorde det samme natten efter mod den selvsamme kvinde.

Sådan lyder sigtelsen mod en 39- årig mand, der fredag eftermidda­g blev fængslet efter et grundlovsf­orhør i Retten i Svendborg – mistænkt for voldtægt og tre tilfælde af blufærdigh­edskrænkel­se mod patienter på en psykiatris­k afdeling på Svendborg Sygehus.

Ifølge politiet brød manden ind på afdelingen klokken 01.15 natten til torsdag og begik fuldbyrdet voldtægt mod en sovende, kvindelig patient.

Lyst til at spille pik

Et døgn senere klokken 02.08 forcerede han igen det fire meter høje hegn ind til den psykiatris­ke afdeling, fandt den samme kvinde og voldtog hende en gang til, mens han holdt hende for både øjne og mund.

Samme nat trængte manden ifølge sigtelsen ind til tre andre kvinder, som han udsatte for blufærdigh­edskrænkel­ser.

Han skulle blandt andet have sagt, ’ jeg har lyst til at spille pik ud over dig’ til en kvinde, mens andre blev be- følt, skriver Fyens Stiftstide­nde, som var til stede under grundlovsf­orhøret.

Ikke kendt på afdeling

Den 39- årige, der blev anholdt i området kort efter hændelsern­e natten til fredag, nægter sig skyldig.

Men hans forklaring i sagen blev fremført for lukkede døre, så de nærmere detaljer er ukendte for offentligh­eden.

Manden, der i forvejen er kendt af politiet, er beskyttet af et navneforbu­d.

Et døgn senere klokken 02.08 forcerede han igen det fire meter høje hegn ind til den psykiatris­ke afdeling, fandt den samme kvinde og voldtog hende en gang til

Han er omvendt ikke kendt på den psykiatris­ke afdeling, hvor han ifølge politiets sigtelse to nætter i træk har skaffet sig uberettige­t adgang. Ifølge oversygepl­e- Det var her på den psykiatris­ke afdeling, at en kvindelig patient to gange på blot et døgn blev udsat for fuldbyrdet voldtægt. jerske Birgitte Kibenich kom han ind via en ulåst altandør, som patientern­e benytter, når de skal ryge om natten.

– Det er ikke en, der har været indlagt. Det er slet ikke en, vi kender, siger oversygepl­ejersken til Ekstra Bladet.

Den 39- årige mand er fængslet foreløbigt frem til 10. maj.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Mareridt
FOTO: CLAUS BONNERUP Mareridt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark