Ekstra Bladet

Stod bag brutale drab i lsd-rus: Nu naermer hun sig løsladelse

-

Efter mere end 40 år i faengsel for de brutale drab i 1969 på en velhavende købmand og hans kone er Leslie Van Houten, det yngste medlem af den berygtede Manson-familie, blevet anbefalet prøveløsla­dt. Det skriver The Guardian.

66-årige Leslie Van Houten er 19 gange tidligere blevet naegtet prøveløsla­delse efter mordene på Leno LaBianca og hans kone, Rosemary.

Nu er det op til Californie­ns guvernør, Jerry Brown, at beslutte, om hun skal ud.

Myrdede i lsd-rus

– Hun har vaeret klar til det her i lang tid, siger hendes advokat, Rich Pfeiffer.

I sommeren 1969 myrdede Manson-familien en raekke personer – blandt andre den gravide skuespille­r Sharon Tate – i en lsd-drevet blodrus. Siden har 81-årige Charles Manson, der er idømt livstid, og hans såkaldte familie siddet faengslet.

Leslie Van Houten, der var tidligere ’homecoming queen’ – ballets dronning – var 19 år, da hun ifølge Sky News var med til at give Rosemary LaBianca en pude for hovedet, som hun snoede fast med en lampeledni­ng. Herefter holdt hun Rosemary LaBianca nede, mens en anden stak hende.

Senere indrømmede Leslie Van Houten, at hun også 19 gange har Leslie Van Houten fået nej til at blive prøveløsla­dt, men nu har hun som 66-årig udsigt til at blive sat fri.

havde stukket Rosemary laBianca, efter hun var død, skriver BBC.

Par stukket flere gange

LaBianca-parret blev stukket adskillige gange, og ordet ’WAR’ (krig) var ifølge The Guardian blevet ridset på Leno LaBiancas mave.

Leslie Van Houten er blevet

rost for sin adfaerd i faengslet, hvorfra hun også har gennemført en universite­tsuddannel­se.

Hendes advokat har til Los Angeles Times fortalt, at hun er blevet evalueret af 18 psykiatere, som alle har fundet hende egnet til prøveløsla­delse. cmj

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark