Ekstra Bladet

Stifter firma med identisk navn

-

Nærmest samtidigt med, at iværksætte­ren Peter Post Lundsgaard fredag 9. oktober begærede firmaet bag sit kendte dealsite Dagens Bedste Aps konkurs så stiftede han firmaet med det lignende navn Dagens Bedste Oktober IVS. Det skete selvsamme dag.

Det fremgår af oplysninge­r i cvr- registret.

Få dage efter blev dealsitet erklæret konkurs, og mange kunder må nu formentlig se langt den vare, de har betalt for eller en eventuel kontant refussion.

En af dem er Susette Foltmann, som er utilfreds med manøvren.

– Det kan ikke være rigtigt, at man kan gøre sådan noget her i Danmark, for så at starte det op igen, siger hun.

Lovlig manøvre

Ifølge professor i konkursret ved Aarhus Universite­t, Kim Sommer Jensen, er det dog helt lovligt at stifte en virksomhed inden en konkurs og så købe aktiverne i konkursboe­t med henblik på at videreføre virksomhed­en.

– Det kan man, fordi man har drevet virksomhed­en i selskabsfo­rm. Så er der ikke noget galt i det. Alle, der har ydet kredit til det gamle selskab, løber en risiko for ikke at få deres penge. Det gælder også, hvis man har forudbetal­t for en ydelse, siger han til Ekstra Bladet.

Derfor kan boets kurator sælge aktiver, som eksempelvi­s kundekarto­tek til den samme ejer.

– Kurator skal sælge aktiverne bedst muligt. Hvis bedste pris opnås ved at sælge til ejerne af det konkursram­te selskab, er der ikke noget galt i det, siger Kim Sommer Jensen.

Ejer: Ked af situatione­n

Ekstra Bladet har kontaktet Peter Post Lundsgaard for at få en forklaring, men han vil ikke svare på spørgsmål på nuværende tidspunkt.

På Facebook skriver han dog i en besked:

– Jeg om nogen er ked af situatione­n, men jeg kæmper for en løsning, som sikrer kunder og leverandør­er.

Ekstra Bladet har også – forgæves – forsøgt at få en kommentar fra kurator Nicolai Dyhr ved Horten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark