Ekstra Bladet

KONGEHUSET PÅ KRIGSSTIEN Truede med retssag over Maries bryster

- JESPER RISE BØRJESEN rise@ eb.dk

Her & Nu stod til at blive hevet en tur i retten, hvis de ikke trak historien om Maries bryster tilbage prinsessen­s bryster tilbage. Der var ikke så meget at rafle om for chefredakt­ør Erling Tind Larsen, da kongehuset begyndte at rasle med sablen, efter at ugebladet Her & Nu for to uger siden stod på butikshyld­erne med en forsidehis­torie om, at prinsesse Marie havde været et smut i Litauen for at få lavet nye bryster.

Han var nemlig sikker på, at han ville tabe sagen til kongehuset, hvis den skulle for en dommer.

– Det var under trussel om retssag, at hele miseren startede, siger Erling Tind Larsen til Ekstra Bladet.

Var aldrig i Litauen

Derfor kan ugebladets læsere i denne uge på side tre læse, at oplysninge­rne om brystopera­tionen var usande, og at prinsessen ifølge kongehuset aldrig har sat hverken ben eller bryster i Litauen.

I dag ved chefredakt­øren dog stadig ikke, hvad der er op og ned angående prinsessen­s bryster, og om den historie, han bragte på baggrund af kilder med gang på klinikken i Litauen, er sand eller ej.

– Vi står nu i en mystisk situation, for nogle lyver. Kunne man forestille sig, at prinsesse Marie lyver? Det har vi svært ved at forestille os. Hvorfor skulle hun det? Kan man forestille sig, at vores kilder lyver? Det har vi også svært ved at forestille os, siger Erling Tind Larsen og fortæller, at Her & Nu verificere­de, at kilderne var, hvem de gav sig ud for at være, og at ugebladet i øvrigt ikke har betalt for oplysninge­rne.

– Hvis I stoler på jeres kilder i første omgang, hvorfor står I så ikke fast på historien og tager den ved domstolene?

– Fordi den sag ville vi tabe. Vi ville kun kunne stille os op i retten og sige, at vi ikke ville afsløre vores kilder, og så taber vi sagen. Med det in mente trak vi historien tilbage.

– Du fortæller, at I har verificere­t jeres kilder, men hvad har I gjort for at forholde prinsesse Marie oplysninge­rne, inden I gik ud med historien?

– Det handler ikke helt så meget om hendes bryster, som om hvor de er blevet lavet. Det er jo evident, at hun har fået lavet bryster ... – På hvilken måde? – For det første kan man se det, og for det andet har det været skrevet i Se og Hør, som, så vidt jeg husker, havde billeder af hende fra klinikken nede i Frankrig, hvor hun fik dem lavet.

– Men det er vel ikke ensbetyden­de med, at hun har fået lavet større bryster i Litauen?

– Nej nej, men det, vi taler om, er, om hun har fået lavet bryster eller ej. Og så kan man sige, at det ved vi, at hun har. Har hun så fået lavet dem i Litauen igen? Det er så den detalje, vi snakker om her.

– Altså den detalje, der er kernen i jeres forsidehis­torie?

– Det er rigtigt, og det er så derfor, at vi står i den situation, at nogle kilder siger, at hun har, og hun selv siger, at hun ikke har. Og så bliver vi selvfølgel­ig nødt til at trække historien tilbage.

Kunne man forestille sig, at prinsesse Marie lyver?

– Du svarede aldrig helt på, hvad I gjorde for at foreholde de her oplysninge­r for prinsesse Marie, inden I gik ud med historien?

– Der er desværre ikke så meget at gøre, for man kan desværre ikke ringe til prinsessen og tale med hende. Og vi har ikke valgt at gå gennem kongehuset­s kommunikat­ionsafdeli­ng, fordi vi ikke syntes, at der var noget at forelægge. Der var ikke nogen anklage, som hun skulle forsvare eller forklare. Det her var jo bare en ganske almindelig faktuel oplysning.

Ekstra Bladet har forsøgt at få bekræftet fra kongehuset, at de truede ugebladet Her & Nu med sagsanlæg, men kommunikat­ionschef Lene Balleby er ikke vendt tilbage hverken på telefon eller sms.

Til Ritzau siger hun dog, at Her & Nu er ’ gået alt for langt’.

– Historien er det pure opspind, og alle grænser er overskrede­t. Hvis den historie får lov til at stå, vil en usand historie meget let med tiden blive en sandhed og dermed gentaget igen og igen, siger Lene Balleby til Ritzau.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ??
FOTO: JONAS OLUFSON
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark