Ekstra Bladet

Bostrup er stadig danskernes yndling

TV AVISEN FEJRER 50 ÅR I DAG: Der er masser af nye ansigter, men Steen Bostrup er knapt ti år efter sin død stadig favoritten SÅDAN FALDT STEMMERNE Bent Jensen 6,84 % Mette Fugl 6,48 % Paula Larrain 5,50 %

- HELLE KASTHOLM HANSEN hka@ eb.dk

– Det er rørende, men samtidig fortjener han at blive husket, siger datteren Charlotte Sachs Bostrup og enken Charlotte Lawaetz samstemmen­de.

TV Avisen fylder 50 år, og en af værterne – i øvrigt igennem mere end 35 år – hed Steen Bostrup. Han trak sig tilbage fra aktiv tjeneste et par år før sin død i 2006. Men danskerne har ikke glemt deres ’ Mr. News’. Da eb. dk over et døgn lavede en afstemning om, hvilke TV A- Tusindvis af læsere ønskede at give deres besyv med om favoritten på TV Avisen.

FOTOS: DR OG POLFOTO personligh­eder gennem tiderne der er mest populære blandt seerne, fik Steen Bostrup ca. en tredjedel af alle stemmerne.

Familien er rørt

– Det gør mig glad og stolt. En gang sagde Steen, at ingen ville huske ham efter et par år, men jeg er da taknemmeli­g for, at han tog fejl. Han var et vidunderli­gt menneske, og åhh hvor jeg dog savner ham, fortæller enken Charlotte Lawaetz.

– Jeg funderer lidt over, hvad det egentlig er, som gør, at folk husker min far så tydeligt. Mon det alene var hans korrekte fremtoning på skærmen, eller mon de fornemmede hans lune og humor, spørger Charlotte Sachs Bostrup.

– På skærmen viste han kun det pæne – for det meste. Men privat kunne han være en skøn ballademag­er, som både kunne tage en drink eller rive en grovkornet vits af sig. En gang på skærmen skulle han lægge op til vejret og Henrik Voldborg, og så sagde han: ’ Og nu til vejret og Voldborg – eller som han hedder blandt venner: ’ Fætter Guf’. Et kort sekund røg han ud af den korrekte rolle, men splitsekun­det efter var han tilbage, som om intet var hændt, og folk omkring ham skreg af grin, husker Lawaetz.

Spasmagere­n

– Selvfølgel­ig var han en stringent nyhedsafvi­kler, men spasmagere­n boblede i øjenkrogen, og derfor er det både fantastisk og bevægen- de, at så mange husker ham på den måde endnu, tilføjer datteren.

Steen Bostrup var ikke nogen rask mand op til sin død 6. september 2006. Ifølge hans enke var det især det sidst tilkomne bøvl med sukkersyge­n, der tog pusten fra ham og fik ham til at bede om en fratrædels­esordning i Danmarks Radio et par år forinden.

– Steen var ikke bare ’stemmen man kendte bedre end sin egen fars’. Han var i bund og grund det sjoveste menneske, jeg nogen sinde har kendt.

– Men i hans job måtte spradebass­en gemmes væk til fordel for seriøsitet­en, og vi elskede alle, at han evnede at rumme det hele, griner enken. Enken Charlotte Lawaetz og datteren Charlotte Sachs Bostrup er glade og stolte over, at seerne husker Steen Bostrup. Det er næsten ti år siden, at Steen Bostrup døde. Men danskerne husker ham stadig som TV Avisens bedste vært.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN FOTO: JAN SOMMER ?? Mr. News
FOTO: LINDA JOHANSEN FOTO: JAN SOMMER Mr. News
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark