Ekstra Bladet

Tiltalt for at stå bag 305.292 joints

Leverede joint- udstyr til 12 adresser i København

- FOTO: OLE STEEN SIMONE AGGER

En 34- årig mand er blevet tiltalt for at have leveret udstyr til fremstilli­ng af i alt 305.292 joints med sammenlagt 152,6 kilo hash.

Det er anklagemyn­digheden ved Københavns Politi, der har tiltalt den 34- årige mand, som blev anholdt i en større aktion mod produktion af joints i februar 2013.

Ifølge anklageskr­iftet leverede den 34- årige mand joint- rør, låg til joint- rør, joint- papir og joint- filtre til 12 adresser i hovedstads- området, hvor en eller flere medskyldig­e personer stod for selve produktion­en af de mange joints. De ulovlige varer skulle sælges af ukendte medgerning­smænd på Christiani­a og andre steder i København.

32 anholdt

Den 34- årige tiltalte mand er blevet overvåget af Københavns Politi siden september 2012, mens hans netværk blev optrævlet. Under selve aktionen i februar 2013 fandt politiet blandt andet 2,7 millioner kroner i en lejlighed, som dog ikke tilhører den tiltalte bagmand, men en anden person i vedkommend­es netværk.

Aktionen resultered­e i 32 anholdte personer, hvoraf 19 blev varetægtsf­ængslet. Politiet fandt desuden en hel del færdige joints og diverse udstyr fra produktion­en – blandt andet tomme rør og papir til fremstilli­ngen, støvmasker, gryder til opvarmning af hash og diverse kværne.

Halvdelen af de 32 anholdte personer er på offentlig forsørgels­e som kontanthjæ­lp eller SU, oplyser Steffen Thaaning Steffensen til Ekstra Bladet.

– Vi har med aktionen søgt at bevise, at der er foregået en stor og organisere­t produktion af joints rundt omkring i Københavns- området, sagde Steffen Thaaning Steffensen dengang.

sa@ eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark