Ekstra Bladet

UNDSKYLD JEG SLOG

I 12 ÅRS FÆNGSEL FOR DRAB: Janne Sørensen dømt for overlagt drab på den

- CAMILLA MARIE NIELSEN

Janne Sørensen fortrak ikke en mine, da hun i går modtog dommen på 12 års fængsel for drabet på sin ekskæreste Benjamin Stavik. Den høje, slanke kvinde har sagen igennem fastholdt, at hun ved et uheld kom til at presse en 14 centimeter lang kniv i brystkasse­n på ekskæreste­n og dermed forårsaged­e den 26- årige mands død kun få minutter senere.

Men ifølge Retten i Næstved var det med fuldt overlæg, at den 27- årige kvinde tog livet af Benjamin Stavik 2. december sidste år, kun få dage efter at han havde forladt hende.

Efter domsafsige­lsen fik den mørkklædte kvinde mulighed for at få det sidste ord, og det benyttede hun til at undskylde, at den unge far til to mistede livet for hendes hånd.

Den teori blev styrket, da det i løbet af retssagen kom frem, at Janne Sørensen kort før drabet havde skrevet en sms til en veninde, hvor der stod: ' Måske dræber jeg ham – hvem ved?'

Benjamin Stavik havde lige fået fyraften, da han blev dødeligt såret på parkerings­pladsen foran det tidligere Holmegaard Glasværk i Fensmark den skæbnesvan­gre december aften sidste år. Selv om Janne Sørensen hele tiden har fastholdt, at hun ikke ville dræbe sin ekskæreste, har hun fra starten blankt erkendt, at det var hende, der førte gerningsvå­bnet.

Sammen med en veninde gemte den hjerteknus­te kvinde sig i ekskæreste­ns bil, som de af erfaring vidste ikke kunne låses. Janne Sørensen fortalte under sin vidneforkl­aring i retten, hvordan hun bare ville tale med Benjamin og fortælle ham, hvor meget hun savnede ham.

Sendte sms

Sagens afgørende spørgsmål var, hvorvidt Janne Sørensen medbragte den kniv, som næsten skar et ribben midt over og gennembore­de Benjamin Staviks venstre lunge og hjertekamm­er. Ifølge kvinden selv fandt hun ved et tilfælde kniven, da hun befandt sig på bagsædet af offerets bil. Men retten i Næstved slog i går fast, at den 27årige kvinde selv medbragte gerningsvå­bnet og formentlig allerede havde planlagt ekskæreste­ns død.

Den teori blev styrket, da det i løbet af retssagen kom frem, at Janne Sørensen kort før drabet havde skrevet en sms til en veninde, hvor der stod: ' Måske dræber jeg ham – hvem ved?'.

Selv om Janne Sørensen modtog dommen med ro, måtte hun alligevel kæmpe med tårerne, da hun skulle sige farvel til de pårørende, som var mødt op i retten for at overvære sagens afslutning. Gennem sin forsvarer oplyste hun kort efter domsafsige­lsen, at forsvaret vil anke dommen til frifindels­e.

cama@ eb.dk

 ??  ?? Janne Sørensen dræbte sin ekskæreste Benjamin Stavik, da han ikke længere ville være sammen med hende.
Janne Sørensen dræbte sin ekskæreste Benjamin Stavik, da han ikke længere ville være sammen med hende.
 ??  ?? Benjamin Stavik efterlader sig to små børn.
Benjamin Stavik efterlader sig to små børn.
 ??  ?? Ekstra Bladet 2. september.
Ekstra Bladet 2. september.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark