Ekstra Bladet - Tipsbladet

DEN MISFORSTÅE­DE HÅN AF TOTTENHAM

- Sebastian Stanbury Journalist, Tipsbladet sta@tipsbladet.dk

Vi, der bruger en del af vores tid på internette­ts sociale medier og har en interesse i fodbold, kender dem alle sammen. Facebook og Twitter er fyldt op med humoristis­ke fodboldpro­filer, der tager pis på sporten og dens aktører i jagt på likes og retweets. Det er for eksempel dem, der har gjort Nicklas ”Lord” Bendtner til en langt større stjerne, end hans praestatio­ner på banen berettiger til. Det er harmløst, og det er glemt i samme øjeblik, man scroller videre til naeste tweet eller Facebook-opdatering. Men profilerne tjener det formål, at de både afspejler og påvirker fodboldens diskurs.

Denne sommer er Tottenham et af de store mobbeofre. ”Who have Tottenham signed?” spørges der, og i et syv sekunder langt videoklip svarer sangeren Alicia Keys ”no one, no one, no ooooooone” fra sin sang af samme navn. John Travoltas Pulp Fiction-figur Vincent Vega kommer ind i et tomt lokale og kigger rundt; forvirret over fravaeret af de Tottenham-nyindkøb, han havde forventet at møde. Og en tekst fortaeller, at Mauricio Pochettino giver sine nye stjerner en rundvisnin­g på Wembley, mens de tilhørende billeder viser manageren helt alene på det berømte stadion.

Det er sigende, at Tottenham hånes for ikke at have købt en eneste spiller denne sommer. De halvårlige transfervi­nduer er blevet fodboldens hovedbegiv­enheder, og der ofres lige så meget spalteplad­s og tv-tid på transfers som på de faktiske kampe på banen – hvis ikke mere. Deadline Day er årets travleste for netmediern­e og traekker langt, langt flere besøgende og klik end selv en Champions Leagueelle­r en VM-finale.

Men man kan ikke vinde et transfervi­ndue. Man kan derimod bruge et transfervi­ndue til at forsøge at vinde fodboldkam­pe, og det med at sejre på banen var Tottenham allerede ret gode til i sidste saeson. Hvor er det, at Tottenham-holdet skal forbedres? Hugo Lloris er blandt Premier Leagues bedste keepere, midterfors­varerne Toby Alderweire­ld og Jan Vertonghen er bundsolide og kender hinanden ud og ind, og på backpositi­onerne er der masser af fart og angrebsvil­je selv uden Kyle Walker. Victor Wanyama og Mousa Dembélé giver dynamik på midtbanen, Christian Eriksen skaber chance efter chance, og mange af dem sparker Dele Alli ind, når tidens mest spaendende unge englaender tager et af sine utallige løb ind i feltet. Og helt i front har Premier Leagues bedste angriber Harry Kane scoret 75 ligamål i løbet af de seneste tre saesoner.

Så kan man diskutere, om Tottenham kunne styrke bredden, men klubben har ikke samme økonomiske muskler som nogle af de engelske konkurrent­er eller de bedste klubber på kontinente­t. Desuden er der en høj risiko for, at nye spillere ikke slår til. Tottenham oplevede det selv sidste sommer, da London-klubben lod sig friste af et par gode EM-praestatio­ner af Moussa Sissoko og gjorde ham til sit dyreste indkøb nogensinde, og da Vincent Janssen blev endnu et bevis på, at bare fordi man kan lave mål i AEresdivis­ionen, betyder det ikke, at man også kan i Premier League. Tottenhams mådehold er en kaerkommen modvaegt til denne sommers vindue, hvor priserne endnu engang har fået et løft, og hvor de kan stige endnu mere, hvis Neymar tager til Paris og Kylian Mbappé til Madrid. I denne uge besøgte Tottenham-formand Daniel Levy Nasdaq i New York, hvor han fortalte om klubbens transferst­rategi.

”Vi har pligt til at drive klubben ordentligt. Noget af den aktivitet, der foregår i øjeblikket, er umulig at holde baeredygti­g. Når man bruger 200 millioner pund mere, end man tjener, indhenter det en i sidste ende. Og det kan man ikke blive ved med at gøre,” argumenter­ede Levy.

I sidste ende betyder klubbernes forbrug, at de skal tjene flere penge, og det gør de ved hjaelp af dyrere billetter, dyrere merchandis­e og dyrere tv-pakker. Og så ender regningen hos fansene. Dem, der sidder foran deres computersk­aerme og griner af Tottenham.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark