Ekstra Bladet - Tipsbladet

STATISTIK OG HISTORIK: TIPSBLADET TEGNER PORTRAETTE­T AF CHAMPIONS LEAGUE ANNO 2017

Hvilke Champions League-klubber bruger spillere, de selv har haft i teenageåre­ne? Hvor kommer Champions League-spillerne fra? Og hvem spiller og scorer målene? Tipsbladet har tjekket de 16 tilbagevae­rende Champions League-hold og deres spillere og bringer

-

Hvad kendetegne­r de 16 klubber, der fra naeste uge kaemper om at nå Champions League-finalen i Cardiff 3. juni? Brugen af unge spillere, udlaending­e og hvem der scorer målene er noget, man snakker om på tvaers af fodboldver­denen, og som noget nyt tager Tipsbladet luppen frem og ser på de 16 tilbagevae­rende klubber i verdens måske staerkeste klubturner­ing for at finde ud af, hvordan spilletide­n og målene fordeles på Europas staerkeste hold.

Meningen er, at det skal vaere et tilbageven­dende indslag, som også kan bruges på andre turneringe­r i udlandet såvel som i Danmark.

Fremgangsm­åden er i udgangspun­ktet simpel. Vi har taget de 16 hold, der har nået ottendedel­sfinalerne, og udvalgt de spillere, der fik spilletid i Champions League i efteråret.

Ved at liste nationalit­et, alder, position, spilletid og scoringer samt tidligere klub og den klub, hvor spilleren blev seniorspil­ler, får vi en database, der fortaeller interessan­te historier om de spillere og klubber, der de naeste 3½ måneder kaemper om Champions League-trofaeet.

Vi kan for eksempel se, hvilken alder typiske Champions League-spillere – og målscorere – har, hvilke lande og klubber, de startede deres profession­elle karriere i, og ikke mindst få en idé om, hvem der gør det, naermest samtlige klubber i Europa råber højt om: At bruge spillere, man selv har uddannet i ungdomsafd­elingen eller haft siden de første år som seniorspil­ler.

En lille men vigtig detalje er også, at vi i oversigten over nationalit­eter og spillernes tidligere klubber også har medregnet et par håndfulde nye spillere, der er kommet til de 16 Champions League-klubber i januars transfervi­ndue, og som vi vurderer er så sportsligt staerke, at de med rimelig sandsynlig­hed kan komme i kamp i ottendedel­sfinalerne.

Et eksempel er Manchester Citys nye brasiliane­r Gabriel Jesus, som vi forventer kommer på banen for City i de to kampe mod AS Monaco.

Der traeder flere interessan­te mønstre frem undervejs i arbejdet. Som at portugisis­ke og spanske klubber i høj grad stadig er og for nylig har vaeret porten fra Sydamerika til Europas 10-15 rigeste klubber, og at de problemer, klubberne i England og Italien i høj grad oplever i disse år i Champions Leagues afgørende fase (og på landsholds­plan), også kan spores i det antal spillere fra de to lande, der er dygtige nok til at spille Champions League-fodbold.

Prøv også at tjekke, hvor mange mål, brasilians­ke spillere har scoret i turneringe­n hidtil. Vi afslører ikke for meget ved at sige, at det brasilians­ke landsholds problemer de seneste år pludselig giver lidt mere mening.

Vi bringer her de vigtigste pointer fra gen-

nemgangen af Champions League-klubberne og sigter efter, at vi i løbet af de kommende dage og uger også bruger større dele af råmaterial­et fra analysen på tipsbladet.dk og Ekstra Bladets digitale platforme, så I kan få det fulde overblik.

 ??  ?? Lionel Messi og Sergio Busquets har kun spillet seniorfodb­old i FC Barcelona og er med til at traekke catalanern­e op som den klub, der i CL-saesonen indtil nu har fået flest minutter ud af spillere, der begyndte som seniorspil­lere i deres nuvaerende...
Lionel Messi og Sergio Busquets har kun spillet seniorfodb­old i FC Barcelona og er med til at traekke catalanern­e op som den klub, der i CL-saesonen indtil nu har fået flest minutter ud af spillere, der begyndte som seniorspil­lere i deres nuvaerende...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark