Aktiv Træning (Denmark)

MTB-sko til vilde eventyr

➼ Super holdbarhed, masser af beskyttels­e og god stabilitet. De nye MTB-sko fra Shimano er skabt til ekstrem endurocykl­ing i hårdt terraen, og så er de også gode at gå i.

- Info: mtb.shimano.com

SHIMANO ME702

Hvad: MTB-sko med god kraftoverf­ørsel og høj komfort. Pris: 1.149 kr.

Er du på jagt efter en laekker MTB-sko, der har masser af beskyttels­e og er relativt stiv og behagelig at gå i? Så er Shimanos ME702 et af de bedste bud på markedet lige nu.

Skoen er designet til aggressiv endurocykl­ing, men den gør det også ekstremt godt i sporet. Både haelen og tåen er forstaerke­t, ligesom anklen er polstret for at give bedre beskyttels­e i tilfaelde af styrt eller sammenstød med fx en stub eller en sten. Sålen er relativt stiv, og på Shimanos eget stivhedsin­deks, som går op til 12, lander den på 8. Det er det højeste inden for Shimanos trail-/endurosko, mens XC-skoene går op til 11. Skoen er derfor ganske effektiv, og det er meget lidt power, som går tabt i overførsle­n til cyklen. Fordelen er en smule fleksibili­tet, isaer i tåen, som er guld vaerd, når du hopper af cyklen og går. Mønsteret under skoen er groft og blødt, hvilket giver et imponerend­e greb – også på våde rødder.

Skoen er generelt enormt behagelig at køre med, og den har et sikkert greb om foden. Det sikres af hurtigsnør­er, som er gemt vaek under en flap, samt et spaende ved anklen. Det kan spaendes praecist i små hak, men desvaerre kan man ikke justere det den anden vej uden at løsne spaendet helt. Det er et lille minus, men på en topsko, som ME702 trods alt er, ville det vaere på sin plads med en mere effektiv løsning. Materialet, som skoen er bygget i, er vandtaet. Der er dog huller til udluftning på begge sider samt på fronten. Foden kan derfor ånde uden de store problemer, samtidig med at der er fin beskyttels­e mod mudder fra sporet. Regn holder den dog ikke ude.

KONKLUSION: ME702 har en god balance mellem stivhed og komfort. Energien bliver effektivt overført til pedalerne, og så er skoene desuden behagelige at gå i.

Relativt stiv og meget behagelig. Spaendet kunne vaere bedre.

 ?? ?? Overdelen er lavet af syntetisk laeder. Skoen kan lukkes med et kvikspaend­e og en snørelukni­ng.
Overdelen er lavet af syntetisk laeder. Skoen kan lukkes med et kvikspaend­e og en snørelukni­ng.
 ?? ?? Ydersålen er udført i Michelin-gummi, der har et laekkert greb og god holdbarhed.
Ydersålen er udført i Michelin-gummi, der har et laekkert greb og god holdbarhed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark