Aktiv Træning (Denmark)

8 geniale øvelser med en kettlebell

-

En kettlebell giver mulighed for masser af spaendende traening. Her er en stribe gode øvelser, som du kan bruge enkeltvis eller saette sammen til et program. 1 SWING

Stå med let spredte ben, og hold en kettlebell med begge haender. Start med at svinge den bagud mellem benene. Ret dig op, og pres hoften eksplosivt frem. Kettlebell­en svinges op til hovedhøjde og tilbage igen. Den skal køre op og ned som et pendul i en konstant bevaegelse. Start bevaegelse­n nemmere op ved at placere din kettlebell lidt foran dig, så du skal raekke ud efter den med haenderne og dermed traekke den ind mellem benene.

2 ENARMS-SWING

Stil kettlebell­en foran dig. Bøj i hoften, og tag fat i håndtaget med den ene hånd. Sving kettlebell­en tilbage mellem benene. Ret dig op, og pres hoften eksplosivt frem, så kettlebell­en svinges op i hovedhøjde. Lad den svinge ned og tilbage mellem benene.

3 SNATCH

Som i en enarms-swing svinger du kettlebell­en op i hovedhøjde, men når armen kommer op i naerheden af vandret, traekker du kettlebell­en ind imod dig selv og fører den i en flydende bevaegelse op i strakt arm over hovedet. Kettlebell­en hviler på håndleddet/ underarmen. Sving den kontroller­et tilbage mellem benene.

4 CLEAN & PRESS

Stå med let spredte ben, skub hoften tilbage, og grib fat i kettlebell­en med én hånd. Straek benene eksplosivt, og løft kettlebell­en op til skulderen, hvorefter du roterer i albueled og håndled, så kettlebell­en kommer til at hvile i V'et mellem over- og underarm (den såkaldte rack-position). Pres derefter kettlebell­en over hovedet. Før kettlebell­en kontroller­et tilbage – først ned i rack-position og derfra ned til gulvet igen. Hvis kettlebell­en er for tung, til at du kan presse den op over hovedet, kan du bøje lidt i knaeene, og i det øjeblik du straekker dem igen, presser du vaegten op.

5 UPRIGHT ROWS

Stil dig med din skulderbre­ddes afstand mellem fødderne, og hold fast i kettlebell­ens håndtag med begge haender. Ret ryggen, og kig lige frem. Traek nu albuerne ud til siden og op, så kettlebell­en løftes helt op til brysthøjde, og dine haender er lige under hagen. Saenk kettlebell­en kontroller­et tilbage til startposit­ionen. Pas på, at det ikke er håndledden­e, der traekker kettlebell­en opad, men dine arme og skuldre. Albuerne skal således vaere højere oppe end kettlebell­en hele tiden.

OVERHEAD 6 LUNGES

Stå med en kettlebell i den ene hånd, og pres den op i strakt arm over hovedet. Tag et langt skridt bagud med dit ene ben, og saenk det bagerste knae ned mod gulvet, så det naesten kommer ned at røre. Saet kraftfuldt af med det forreste ben, og vend tilbage til udgangspos­itionen. Lås den strakte arm, og vaer så stabil i skulderen som muligt.

7 GOBLET SQUAT

Stå med din skulderbre­ddes afstand mellem fødderne, og hold kettlebell­en foran brystet med begge haender. Her skal den blive gennem hele øvelsen. Saet dig ned i en dyb squat, og straek nu benene, så du kommer op at stå igen.

8 TURKISH GETUP

Lig på ryggen. Højre arm er strakt med kettlebell­en i hånden. Venstre arm holdes ud fra kroppen. Højre ben er bøjet, og venstre ben strakt. Rul op på venstre hånd ved at spaende i maven og presse med højre fod mod gulvet. Løft hoften fri af underlaget, rotér kroppen mod venstre, og før venstre underben så langt tilbage som muligt. Lav en sidebøjnin­g fra venstre mod højre, så kroppen rettes op, og du sidder i lunges-position. Pres igennem på den forreste fod, og kom op til stående stilling. Start med at øve bevaegelse­n med en let vaegt.

 ?? ?? De eksplosive øvelser med kettlebell­s sender pulsen op, så du traener både styrke og kondition på samme tid.
De eksplosive øvelser med kettlebell­s sender pulsen op, så du traener både styrke og kondition på samme tid.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark