Aktiv Træning (Denmark)

FØL DIG HJEMME TIL FITNESS

Fitnesscen­teret gør mange utilpas, viser en undersøgel­se.

-

Hele 51 procent af danskerne føler sig utilpas i et fitnesscen­ter, og hver tiende er ligefrem bange for at blive til grin. Det viser en ny undersøgel­se foretaget af YouGov på vegne af Herbalife Nutrition. Hører du selv til dem, der har det svaert med centeret (eller kender du en, der har brug for det første skub hen over dørtrinnet), så er her 5 tips, der øger chancen for at føle sig mere hjemme.

1 FÅ EN MAKKER

En traeningsm­akker kan tage toppen af frygten for at gøre noget dumt. Det er nemmere at tage mod til sig og prøve noget nyt, når man gør det sammen med andre. Ikke mindst kan det gøre traeningen sjovere og hyggeliger­e, så du har lyst til at komme igen. Og det er ikke bare noget, vi siger. Undersøgel­ser har vist, at der er langt større chance for at fastholde de gode traeningsv­aner, når man starter sammen med en kammerat.

2 FÅ DIG EN PLAN

Det er rart og trygt at have styr på, hvilke øvelser man skal

lave, hvor mange saet og gentagelse­r man skal tage osv., når man kommer ned i centeret. Du kan eventuelt hyre en personlig traener, som kan hjaelpe dig med at lave en plan, der passer til dig, og sikre, at du laerer at udføre øvelserne med korrekt teknik. Det er ikke billigt, men du behøver ikke at have en traener i månedsvis – det kan eventuelt bare vaere nogle få gange for at hjaelpe dig godt i gang.

3 KOM TIDLIGT

Hvis du gerne vil traene uden for mange mennesker omkring dig, så prøv om muligt at undgå myldretide­n omkring fyraften. I de fleste centre er der faerre mennesker i formiddags­timerne. Det kan selvfølgel­ig også vaere, at du bedre kan lide at forsvinde i maengden, og så er onsdag klokken 17 helt perfekt.

4 KØB NYT GREJ

Medmindre du tropper op i dit enhjørning­ekostume, vil ingen tage sig af, hvilket tøj du traener i. Alligevel er bekymringe­n om ikke at have ‘det rigtige’ tøj noget, som fylder hos mange begyndere. Derfor kan det give god mening at investere i noget laekkert traeningst­øj, som du føler dig godt tilpas i. Det kan give din traeningsg­laede et boost.

5 GLEM DE ANDRE

Det er nemt at komme til at sammenlign­e sig selv med de andre i centeret. I stedet for at skele til, hvor tunge vaegte sidemanden (som måske har traenet i ti år mere end dig) løfter, så fokusér på dig selv og ikke mindst dine fremskridt. Hvis du er begynder, er udviklings­kurven stejl, så du vil hurtigt opleve, at du er blevet staerkere og mere markeret.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark