Aktiv Træning (Denmark)

Komfortabe­l supersko

-

Anden udgave af Adidas’ supersko har fået et bedre og mere dynamisk rul. Men der er stadig et stykke op til konkurrent­en fra Nike.

ADIDAS ADIZERO ADIOS PRO 2

Hvad: Konkurrenc­eløbesko med mellemsål i Lightstrik­e Pro. Fem karbonstae­nger støbt ind i sålen. Vaegt: 240 gram (str. 44). Stack: 39 mm. Drop: 8 mm.

Pris: 1.699 kr. Info: adidas.dk

Vi var glade for første udgave af Adidas’ supersko, Adios Pro – ikke mindst fordi den var den første udfordrer til Nikes dominerend­e Vaporfly-sko, som man med rimelighed kunne tage seriøst. Men der var også noget ufaerdigt over den. Alt fra den anonyme og helt glatte ydersål til mellemsåle­n, der virkede som en ukurant klump skum, der var limet på, signalered­e prototype.

Anden udgave virker afgjort mere faerdig og mere designet. Mest markant er mellemsåle­n, der har fået meget mere form. Den er mere afrundet i haelen, ligesom den har fået nogle dybe udgravning­er i siden og i bunden. Man skulle tro, at det sparede vaegt, men faktisk vejer Pro 2 fire gram mere end forgaenger­en.

Til gengaeld gavner den nye mellemsål løbeopleve­lsen, for rullet i 2’eren er mere udtalt end i 1’eren. Det understøtt­er en hurtigere skridtafvi­kling og et mere glidende løb. Mellemsåle­n er også blødere og byder på masser af laekker støddaempn­ing. Til gengaeld koster den nye opbygning stabilitet, og skoen er altså ustabil. Det maerkes isaer, når man går eller jogger. Når først farten kommer op, og der afvikles hurtigt, er det mindre betydeligt.

Overdelen er der ikke sket meget med. Den er stadig holdt i den tynde og faste Celermesh, og den er stadig blandt de tyndeste og mest åndbare, vi har testet. Pasformen er også god med fint greb om haelen, godt lockdown over midtfoden og fin plads til taeerne.

Det store spørgsmål er naturligvi­s, om skoen er hurtig. Og det er den. Det gode rul og det fornuftige bounce, der kommer fra Lightstrik­e Pro-skummet, samt de fem karbonstae­nger, der ligger langs med tåknoglern­e, giver ekstra fart. Vi har ikke testet skoen videnskabe­ligt, men vores fornemmels­e er, at den er på niveau med sin forgaenger. Det betyder også, at der stadig er et stykke op til Nikes to topsko, Vaporfly og Alphafly. Til gengaeld er Adidas’ sko henholdsvi­s 300 og 700 kr. billigere end de to.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark