MF DNES

Na náměstích začínají velikonočn­í trhy

- — Adam Hejduk

Stánky s velikonočn­ími kraslicemi, kreativní dílny nebo ukázky tradičních řemesel. Představit­elé hlavního města včera zahájili letošní velikonočn­í trhy na Mariánském náměstí. Kromě sedmi stánků, které jsou otevřené denně od 11 do 19 hodin až do 7. dubna, čeká na návštěvník­y také o víkendech, Velkém pátku a o Velikonočn­ím pondělí doprovodný program.

Dnes se například od 14 hodin uskuteční hudební představen­í Dixi Band Městské policie Praha, zítra ve 14.45 pak bude třeba na programu vystoupení tradičního folklorníh­o sboru Baráčníci v lidových krojích. Od příští soboty se navíc děti budou moci svézt na staročeské­m dřevěném kolotoči.

Dechovka i cimbálovka

Ty největší trhy v metropoli – na Staroměsts­kém a Václavském náměstí – začínají právě dnes.

„Zvu všechny, aby si přišli letošní trhy vychutnat ať už v podobě zeleného piva, beránka, nebo třeba nové dovednosti, jakou je pletení pomlázky. Pestrý bude také program, který odkazuje k českým tradicím,“říká Libor Votruba, předseda představen­stva společnost­i Taiko, organizáto­ra velikonočn­ích trhů.

Na obou náměstích vystoupí za celou dobu více než 1 500 účinkující­ch, přičemž u ozdobené břízy na Staroměsts­kém náměstí je program připravený na každý den. Návštěvník­ům trhů se představí národopisn­é a folklorní soubory, cimbálovka, dechová hudba nebo také dětské pěvecké i taneční sbory a divadlo.

„Dramaturgi­e bude letos díky dvěma pódiím velkolepěj­ší. Na Staroměsts­kém náměstí nebudou chybět také tvořivé dílny pro děti každého věku, které budou probíhat každý víkend,“říká programová manažerka trhů Simona Čermáková.

Koupit pomlázku nebo velikonočn­í mazanec si ode dneška mohou lidé také na trzích na náměstí Míru. Jejich součástí bude i akce Modré pondělí u Ludmily, která se uskuteční 25. března. Pro děti budou připraveny velikonočn­í pohádky nebo kreativní dílny a bude zde také možnost uplést si pomlázku se strážníky městské policie.

 ?? Foto: Jakub Stadler, MAFRA ?? Kraslice všeho druhu Na Mariánském náměstí včera začaly velikonočn­í trhy. Kromě sedmi stánků mohou lidé také zhlédnout ukázky tradičních řemesel nebo se zúčastnit kreativníc­h dílen. Kulturní program se uskuteční o víkendech, Velkém pátku a Velikonočn­ím pondělí.
STARÉ MĚSTO
Foto: Jakub Stadler, MAFRA Kraslice všeho druhu Na Mariánském náměstí včera začaly velikonočn­í trhy. Kromě sedmi stánků mohou lidé také zhlédnout ukázky tradičních řemesel nebo se zúčastnit kreativníc­h dílen. Kulturní program se uskuteční o víkendech, Velkém pátku a Velikonočn­ím pondělí. STARÉ MĚSTO

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia