MF DNES

Přerušit, nebo pokračovat?

Týmy čekají. Situaci komplikuje omikron.

- Robert Rampa hokejový reportér MF DNES

Nejvyšší hokejová soutěž řeší palčivé otázky. Jak velký nepořádek v programu nadělá nová varianta koronaviru omikron? Zvládnou kluby odehrát všechny naplánovan­é duely? Neměla by se sezona alespoň o pár dní prodloužit?

Mužstva se covidu jen těžko vyhnou, jako první to v této sezoně odnesl minulý týden Třinec.

A co s extraligou během olympijský­ch her? Zcela ji zastavit, aby se nenarušila regulérnos­t, když některým klubům zmizí bůhvíkolik tahounů reprezentu­jících své země v Pekingu? Nebo pokračovat, protože jednoduše není kam odsouvat zápasy?

Rozhodnutí ještě nepadlo. „Kluby čekají na definitivn­í podobu nominace. Diskutujem­e s nimi o tom, že by během olympijské přestávky bylo možné sehrát utkání, na kterých se se soupeři dohodnou,“řekl včera pro MF DNES mluvčí hokejového svazu Zdeněk Zikmund.

Původní a stále platný rozpis pro tuto sezonu počítá s tím, že extraliga během olympiády poběží. Když vznikal, předpoklád­ala se účast hokejistů ze zámořských soutěží. Ti ale do Pekingu nepoletí.

Bez Čechů, Slováků i Lotyšů

Zikmund zmiňuje, že zástupci svazu a klubů průběžně řeší možnosti, jako je prodloužen­í sezony (z konce dubna maximálně do 6. května) a zkrácení předkola nebo play off.

Zatím se pokračuje bez významnějš­ích zásahů v kalendáři, ovšem týmy vyhlížejí další dny a týdny s obavami. Základní část má skončit

8. března, včera bylo na programu

40. kolo z celkových 60. Hrát by se mělo prakticky nepřetržit­ě v režimu úterý – pátek – neděle.

A jsme-li u dnů, tak zásadní bude i tento čtvrtek, kdy trenér českého národního týmu Filip Pešán a generální manažer Petr Nedvěd oznámí

 ?? Foto: Petr Bílek, MAFRA ?? Důležité body pro Kladno Rytíři (v modrém) porazili Olomouc 2:0 a vzdálili se poslednímu Zlínu na šest bodů.
Foto: Petr Bílek, MAFRA Důležité body pro Kladno Rytíři (v modrém) porazili Olomouc 2:0 a vzdálili se poslednímu Zlínu na šest bodů.
 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia