MF DNES

Turek v Německu ubodal patnáctile­tou dívku

-

Patnáctile­tou dívku včera ubodal útočník v parku ve městě Viersen na západě Německa. Podezřelým z činu je pětadvacet­iletý Turek, který se po několika hodinách pátrání policii sám přihlásil. Motiv vražedného útoku zatím není jasný.

Dívku rumunského původu pachatel bodl několikrát v poledne ve veřejném parku města Viersen, které leží nedaleko nizozemské hranice a má zhruba 75 tisíc obyvatel.

Křičící a krví zbrocené děvče objevili podle bulvárního listu Bild v parku dva bezdomovci, kteří zavolali pomoc. Napadená dívky však svým zraněním v nemocnici podlehla.

Policie okamžitě začala pátrat po útočníkovi. Vpodvečer se jí přihlásil pětadvacet­iletý Turek, jehož nyní vyslýchá. Zda je právě on pachatelem činu, není zatím jasné. Policii byl muž znám, informoval­a agentura DPA.

V uplynulých měsících se stalo obětí násilných útoků v Německu několik mladých dívek, připomněla agentura DPA.

Velkou pozornost vyvolala minulý týden vražda a znásilnění čtrnáctile­té Susanny ve Wiesbadenu, z níž je podezřelý dvacetilet­ý irácký žadatel o azyl. Po zadržení na severu Iráku byl již těžce vyzbrojeno­u eskortou převezen do Německa.

Mediálně známý je také případ z loňského prosince, kdy patnáctile­tou dívku ve městě Kandel ubodal v drogerii údajně stejně starý Afghánec. Případ vyvolal debatu o zjišťování stáří u žadatelů o azyl, neboť podle mnohých je muž mnohem starší, než uvedl v žádosti o azyl.

Mezi mladé oběti násilných činů patří také dvě mrtvé z března. V Berlíně zabil čtrnáctile­tou dívku její spolužák, sedmnáctil­eté děvče v severoněme­ckém Flensburgu ubodal osmnáctile­tý uprchlík z Afghánistá­nu.

(ČTK, iDNES.cz)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia