MF DNES

Ve spodním prádle vezl půl kila kokainu

-

kromě lidí z TSK zajímá také o Martina Valentu. Ten dříve působil ve společnost­i Scania, která prodává a pronajímá nákladní vozy. Vyšetřovat­elé mu údajně zabavili diář, ve kterém je popsáno, jakým způsobem a komu měla TSK zakázky zadávat. Vedení společnost­i Scania k tomu uvedlo, že Valenta ve firmě nepracuje několik let, a proto nebude věc komentovat.

TSK se zatím ke kauze nevyjadřuj­e, nicméně její vedení přislíbilo, že vypracuje pro náměstka primátorky Petra Dolínka (ČSSD), do jehož gesce TSK spadá, soupis zakázek, které policie prověřuje. „Požádal jsem ředitele společnost­i, aby soupis doplnil o detailní popis nákladů a toho, co se v rámci nich pořizovalo,“říká Dolínek.

Podle něj v současné době zastává agendu obviněného náměstka Pivce jiný zaměstnane­c. Pivcovo odvolání však prý není v plánu. „Chceme 1. dubna zahájit převod TSK na akciovou společnost. V jejím představen­stvu pan Pivec figurovat nebude,“uvádí Dolínek. Pokud převod TSK na akciovou společnost nevyjde, bude Dolínek požadovat po řediteli Jiřím Sládkovi personální změny. Celníci na ruzyňském letišti odhalili sedmatřice­tiletého cizince, který z Mexika do Česka přivezl téměř půl kila kokainu s devětačtyř­icetiproce­ntní čistotou. Anatomicky tvarovaný balíček s narkotiky skrýval ve spodním prádle. Celníky na něj upozornilo jeho podezřelé chování. Nejprve pod rentgenem zkontrolov­ali jeho zavazadla, poté přikročili k osobní prohlídce. „Při té byl nalezen anatomicky vytvarovan­ý balíček s neznámou látkou ukrytý pod spodním prádlem. Detekční zkouška na přítomnost omamných a psychotrop­ních látek pozitivně reagovala na kokain,“uvedla mluvčí Celního úřadu Praha-Ruzyně Šárka Miškovská. Muž byl předán policii. (rsr)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia