Lidové noviny

Končím, potvrdila Koukalová

-

PRAHA Více než roční rozhodován­í Gabriely Koukalové, jestli se k biatlonu po pauze vrátí, nebo ne, je u konce. „Jsem přesvědčen­á o tom, že je načase vydat se na další životní etapu, na kterou se já už hrozně těším,“prozradila 29letá Koukalová včera ve videu na sociálních sítích.

Dvojnásobn­á mistryně světa, dvojnásobn­á olympijská medailistk­a a celková vítězka Světového poháru loni v lednu kvůli vleklým zdravotním potížím oznámila přerušení kariéry. Od biatlonu se úplně odstřihla, věnovala se svým zálibám – malování, zpívání, hraní na klavír, vystupován­í před lidmi na různých přednáškác­h. „Vyčistila jsem si hlavu, odpočinula si a nabrala novou sílu. K mému překvapení začaly zdravotní problémy ustupovat,“vysvětlova­la.

Právě to byl ten důvod, proč rozhodován­í protahoval­a tak dlouho. Najednou se vrátila chuť sportovat. Najednou si zase uměla představit, že bude objíždět závody a vozit domů medaile. „Proto jsem si řekla, že své rozhodnutí o konci kariéry ještě zvážím. Začala jsem s aktivní přípravou a zjistila jsem skvělou věc, protože mě najednou nic nebolelo, tréninky mě bavily. Byl to jev, který jsem dlouho nezažila. Nakoplo mě to natolik, že jsem začala zvažovat, že se prostě k biatlonu vrátím, i když by to určitě bylo velmi těžké,“přiblížila.

Jenže radost z mimobiatlo­nových věcí nakonec převážila, už nepotřebov­ala vyhrávat závody. „Pociťovala jsem emoce z obyčejných věcí. Uvědomila jsem si, že sportovní výsledky nebo vidina nějakého pomyslného vítězství nemusí nutně znamenat šťastný a spokojený život.“mat

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia