Lidové noviny

Pojízdný stan pro dobrodruhy za rozumnou cenu

- LUDĚK VOKÁČ

PRAHA Současná móda žene zákazníky do náruče SUV modelů, ale ta opravdová dobrodružn­á auta jsou spíše okrajovějš­í záležitost­í. I proto, že vozy, ve kterých lze cestovat a bydlet po několik týdnů třeba při cestách napříč Evropou, nejsou zrovna levné. K těm dostupným ovšem patří Volkswagen Caddy v provedení s trochu zvláštním názvem Beach s vestavěnou postelí. ve dvou určitě nebude o místo pro zavazadla nouze. Obzvláště když jsou ve výbavě i velmi praktické kapsy, které vyplní prostor v zadních bočních oknech. Nezdají se, ale jsou opravdu objemné a schovat se sem dá velká část výbavy na cesty, například oblečení i na několik týdnů.

Díky kapsám tak nebude nutné obsah interiéru přeskládáv­at při každém rozkládání lůžka. To se děje tak, že je třeba nejprve složit sedadla ve druhé řadě, pak sklopit opěradla sedadel vpředu a lůžko rozložit, stačí k tomu dva jednoduché pohyby. Další praktickou součástí výbavy jsou magnetické záclony do oken nebo větrací mřížka pasující do bočního okna zadních posuvných dveří, která zajistí při spaní přirozenou ventilaci vzduchu bez obavy o možné promoknutí při dešti. Ta je součástí paketu s piknikovým­i stolky a křesílky. Z příplatkov­ých prvků se může hodit i nezávislé topení, které naopak vyhřeje interiér v případě chladného počasí.

Prostor a praktičnos­t

Caddy Maxi Beach je přitom všem nesmírně praktické auto, které poslouží při každodenní­m provozu. Místa pro posádku je tu všude přehršel a i přes délku 5 metrů a trochu vyšší stavbu se Caddy řídí jako běžné auto. Jen je potřeba s jeho rozměry počítat při manévrován­í. Dvoulitrov­é TDI pod kapotou dodává vozu příjemnou dynamiku, takže tento pojízdný stan určitě nebude brzdou provozu. Přitom spotřeba se drží příjemně nízko, týdenní cestování znamenalo průměr 6,2 litru nafty na 100 kilometrů.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia