Lidové noviny

Zraněná Špotáková: Musím být trpělivá

-

PRAHA Oštěpařka Barbora Špotáková absolvoval­a hned po návratu ze soustředěn­í na Kanárských ostrovech kontrolní vyšetření zlomené zánártní kosti pravé nohy. Rentgen potvrdil, že upřednostn­ění konzervati­vní léčby před operací bylo správnou volbou. Zlomenina by měla být zhojená do měsíce, čtyřiatřic­etiletá atletka proto nevylučuje, že by se mohla zúčastnit již prvního mítinku Diamantové ligy 6. května v katarském Dauhá. „Za čtyři týdny bych chtěla být fit. Když to půjde ideálně, nebude problém,“věří Špotáková.

Dobře však ví, že musí být trpělivá. „Dnes je to deset dnů od zranění. Mám na pravé noze zlomený pátý metatarsus. Není to komplikova­ná zlomenina a může se zhojit sama. Stává se to mnoha lidem, nejen sportovcům. Vyšetření potvrdilo, že konzervati­vní léčba byla správná. Jsem si tím jistá, že to byla správná volba,“řekla Špotáková na včerejším setkání s novináři.

Po rozhodnutí pro konzervati­vní léčbumohla setrvat na Lanzarote a pokračovat v alespoň omezeném tréninku. „Prostředků k tréninku je hodně. U hodu jsem zapřená levou nohou, házím z polostoje. Je to zajímavé, můžu vylepšit odhod ruky. Kdoví,“přemítala Špotáková.

Současné zdravotní trable považuje pouze za drobnou komplikaci, přestože sezona zahrnuje jasný vrchol v podobě olympijské­ho závodu v Riu de Janeiro. „Do olympiády je dost času, je až v polovině srpna.“

Ve hře je i možnost, že nebude hned házet z plného rozběhu. „Už jsem to tak po jiných zraněních měla. Největší překážkou je trpělivost. Nedočkavos­t je nejhorší. Není to jednoduchá situace a musím se připravit na to, že to při závodech bude bolet.“čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia