Dnes Prague Edition

Vysněný los pro Kvitovou: vyhne se Sereně i Azarenkové

- ISTANBUL

(kap) Při svém loňském tureckém tažení Petra Veliká hned napoprvé dobyla vzácnou trofej. Byla to oslnivá premiéra. Pět vítězství, žádná porážka.

Letos tenistka Petra Kvitová před Turnajem mistryň nenáleží k hlavním favoritkám. Těmi jsou světová jednička Viktoria Azarenková z Běloruska a americká šampionka Serena Williamsov­á. Včerejší los v přepychové­m hotelu Kempinski ji ovšem úžasně nahrál. V Bílé skupině má Rusku Šarapovovo­u, Polku Radwaňskou a Italku Erraniovou.

Jistě, ani tahle trojice není zrovna spolek „zoufalek“, se Šarapovovo­u letos Kvitová třikrát prohrála.

Ale 22letá Češka se vyhne rozjeté Azarenkové (13 vítězství za sebou), obávané Sereně W., jež ovládla Wimbledon, olympiádu i US Open, i zkušené Číňance Li Na, která se zvedla po útlumu ve druhé půlce minulé sezony.

Ze všech variant je tahle pro Kvitovou nejpřízniv­ější. Jejímu agresivním­u stylu sedí i stálé podmínky v hale (bezvětří a stabilní osvětlení). Vždyť pod střechou od února 2011 do dubna 2012 posbírala 27 triumfů za sebou.

Nyní je psychicky odpočatá, ale může jí scházet herní praxe. Loni letěla do Istanbulu s čerstvým titulem z podniku v Linci, zato na podzim 2012 toho moc nepředvedl­a. Prohrála 3 z posledních 4 zápasů. Od US Open (přelom srpna a září) nastoupila jen třikrát. Na turné v Asii ji přibrzdily zdravotní trable.

Před návratem do Turecka se cítila fit, s koučem Kotyzou v Prostějově pilovala své přednosti. V oblíbeném prostředí a s pomocí vlídného losu by se nemusela spokojit s pouhou účastí na večírku hvězd.

V krásné aréně Sinan Erdem Dome se kromě ní objeví olympijské medailistk­y Hlaváčková s Hradeckou, jež patří mezi čtyři nejlepší deblové páry.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia