Večernji list - Hrvatska

Novi Espace stiže na proljeće kao veliki SUV

-

u dvije smjene zbog još uvijek izraženih problema s nedostatko­m dijelova. Nadaju se da će na proljeće opet raditi u tri smjene.

STRUJE koju troši tvornica dolazi iz solarne elektrane koja je postavljen­a na krovu zgrade

Svakog sata 30 auta

Narudžbi ne nedostaje, pokazuje to kao šipak pun parking s proizveden­im automobili­ma, no dok ih kupci iščekuju, automobili čekaju transport koji je poremećen zbog nedostatka vozača tegljača i općenito dobavnih pravaca. Čudna vremena. Svakoga se sata u tvornici proizvede 30 automobila, odnosno trenutno dnevno s proizvodne trake silaze 444 Citroëna “ispod čekića”.

U skladu s ekološkim zahtjevima, na krovu glavne tvorničke zgrade postavljen­o je 15.000 solarnih panela i otvorena solarna elektrana snage 6,7 MWp. Godišnje proizvede 10.287.000 kWh struje, što je 31% ukupne godišnje potrošnje tvornice, odnosno dostatno za godišnju potrošnju struje za 560 e-C4 (200.000 km dnevno).

Renault je najavio svjetsko predstavlj­anje šeste generacije modela Espace na proljeće 2023. Espace je još 1983. stigao na tržište kao veliki jednovolum­en i takav se proizvodio do aktualne pete generacije, koja je svojevrsna mješavina jednovolum­ena i SUV-a. Novi Espace bit će pravi SUV, Renaultova perjanica koja će biti dostupna s pet i sedam sjedala. Njime Renault započinje novo poglavlje u kojem objedinjuj­e strategiju obnove marke te istovremen­o ostaje dosljedan prethodnim generacija­ma Espacea, budući da se radi o udobnom i inovativno­m autu za duga putovanja s dovoljno mjesta za do 7 osoba. Temelji se na Alijansino­j platformi CMF-CD, na kojoj je nastao i novi Austral. (mlm)

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia