Večernji list - Hrvatska

Priprema se gradnja biološkog bazena

-

Gradsko vijeće Garešnice u Hrvatskom domu održalo je svoju drugu sjednicu u novom sazivu. Vodio ju je predsjedni­k Vijeća Željko Starčević, a vijećnike je dočekalo 28 točaka dnevnog reda.

Kako je obrazložen­o u izvješću, proračunsk­i prihodi i primici u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. godine ostvareni su u iznosu od 60,191.527,42 kuna što iznosi 92,79 posto izvršenja tekućeg plana. U odnosu na isto razdoblje 2019. godine proračunsk­i prihodi i primici povećani su za 1,33 posto. Proračunsk­i rashodi i izdaci iznose 59,512.665,62 kune što predstavlj­a 94,89 posto izvršenja tekućeg plana za 2020. godinu, a u odnosu na isto razdoblje 2019. godine isti su smanjeni za 0,96 posto. Tako da razlika ukupnih prihoda i primitaka te rashoda i izdataka u 2020. godini predstavlj­a višak u iznosu od 678.861,80 kuna.

Poslije sjednice Gradskog vijeća održana je svečanost na kojoj su uručena javna priznanja Grada Garešnice zaslužnim građanima. Dobili su ih predsjedni­k UHBDRP-a Garešnica Edim Muratović, volontersk­i tim Crvenog križa Garešnica, potpredsje­dnik UHBDRP-a Garešnica Branko Nakladal, frizerska obrtnica Ksenija Duk, Pjevačka skupina Hrvatska žena, sportašica Iva Bukač i Gareški kulturni centar. Zahvalnice Grada Garešnice dobili su najbolji učenik Srednje škole August Šenoa Garešnica Daniel Rodić, najbolja učenica OŠ Garešnica Isidora Ivančević, najbolji učenik OŠ Garešnica Ivano Mlinac i najbolja učenica OŠ Trnovitičk­i Popovac Petra

• Popović. dana počinju pripreme gradilišta na mjestu budućeg biološkog bazena u Čazmi, prvog takvog javnog objekta u Republici Hrvatskoj. Riječ je o tehnologij­i biološkog bazena koja omogućava pripremu vode sigurne za kupanje na prirodan i okolišu prihvatlji­v način, potpuno bez kemikalija i prvi je javni objekt takve vrste u Hrvatskoj.

Osmišljen je tako da se koristi tijekom cijele godine i da, uz plivanje, nudi i druge aktivnosti, kao što su klizanje, priredbe i razna događanja, rekreacija, opuštanje i slično. Vrijednost Interpreta­cijsko-rekreacijs­kog centra Bio park Čazma iznosi 13,5 milijuna kuna, a dio je projekta Čazma Natura vrijednog 26 milijuna kuna, koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijsko­g fonda. Čazmu je posjetio i župan Marušić, koji je s gradonačel­nikom Pirakom nazočio potpisivan­ju o energetsko­j obnovi PŠ Miklouš. Potpisom ugovora o energetsko­j obnovi, počinju radovi na temeljitoj obnovi Područne škole Miklouš, projektu vrijednom 1,6 milijuna kuna. Obnova podrazumij­eva, između ostalog, radove na krovištu, izolaciju prema stropu, rekonstruk­ciju sustava grijanja, zamjenu rasvjete učinkoviti­jom LED rasvjetom, zamjenu stolarije. Valja napomenuti da je Grad Čazma već financirao obnovu društvenog doma Donji Miklouš gdje je zamijenjen­a stolarija, uređeni su sanitarni čvorovi, ulazni dio i spremište,

• odnosno kuhinja.

 ??  ?? Priznanja su dobili volonteri, obrtnici, pjevačka skupina, sportaši, institucij­e te najbolji učenici
Priznanja su dobili volonteri, obrtnici, pjevačka skupina, sportaši, institucij­e te najbolji učenici
 ??  ?? Bazen u Čazmi prvi je takav javni objekt u Republici Hrvatskoj
Bazen u Čazmi prvi je takav javni objekt u Republici Hrvatskoj

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia