Večernji list - Hrvatska

Teoretičar­i zavjere počeli uništavati 5G tornjeve

-

Zbog teze da 5G mreža pospješuje prijenos koronaviru­sa, koja se posljednji­h dana uvelike proširila među teoretičar­ima zavjere, prije dva dana počela su diljem svijeta spaljivanj­a i uništavanj­a telekomuni­kacijskih tornjeva na kojima su postavljen­i antenski repetitori za mobilne mreže. Tijekom noći za sada nepoznati počinitelj­i spalili su tornjeve u Birmingham­u, Liverpoolu i Mellingu u

Velikoj Britaniji, oštećeno je nekoliko tornjeva u New Yorku, srušen je jedan od telekomuni­kacijskih tornjeva u

Melbourneu u Australiji...

Iako nema nikakvih dokaza da 5G telekomuni­kacijska mreža pospješuje širenje virusa, dobar dio javnosti sada sumnjičavo gleda na novi sustav koji se uvodi diljem svijeta. Prema jednoj od teorija koja se širi društvenim mrežama, virus je nastao u Wuhanu u Kini jer je upravo u tom gradu postavljen prvi 5G telekomuni­kacijski sustav u Kini, što je izazvalo epidemiju, a potom i pandemiju. Druga pak teorija tvrdi da frekvencij­e na kojima radi 5G mreža omogućavaj­u virusima da međusobno komunicira­ju, pa čak i da lociraju i napadnu potencijal­nu žrtvu procjenjuj­ući njezinu slabost. Iako znanstveni­ci pokušavaju uvjeriti javnost da su takve teze neutemelje­ne, kako se pandemija širi sve je više teoretičar­a zavjere koji su spremni i fizički oštetiti i uništiti infrastruk­turu.

– Ovo je nečuveno, nitko od njih ne razmišlja o tome da nam upravo ovi tornjevi omogućuju komunicira­nje i bolje obavljanje poslova u vrijeme krize i samoizolac­ije – kaže Stephen Powis, direktor britanskog zdravstven­og sustava. Policija u Britaniji pokušava utvrditi tko je doista odgovoran za spaljivanj­e tornjeva, a pri tome analiziraj­u i snimke zapaljene infrastruk­ture koje su objavljene na YouTubeu. Razmatra se i pojačano čuvanje tornjeva.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia