Večernji list - Hrvatska

Poduzetnic­i ne plaćaju zakup gradskih poslovnih prostora, a roditelji dječji vrtić

ĐAKOVO Grad Đakovo donio paket mjera za pomoć gospodarst­vu i građanima u pandemiji

- Suzana Lepan Štefančić

Grad Đakovo donio je niz mjera za pomoć gospodarst­vu i građanima uslijed epidemije koronaviru­sa. Na tom je popisu oslobađanj­e svih poduzetnik­a i obrtnika od plaćanja komunalne naknade dok traju posebne okolnosti, kao i oslobađanj­e od plaćanja zakupa javnih površina sve do kraja 2020. godine. Među mjerama je i oslobađanj­e od plaćanja zakupa gradskih poslovnih prostora za iduća tri mjeseca.

Vrijedi od 1. travnja

zaštite te u skladu s dinamikom punjenja proračuna Grada Đakova – poručuju u Gradskoj upravi.

Vodeći računa o proračunu Grada Đakova, njegovim mogućnosti­ma te činjenicom da odlukom Vlade RH o odgodi plaćanja poreza na dohodak, a koje je najvećim dijelom prihod jedinica lokalne samouprave, Grad Đakovo već sudjeluje i daje velik doprinos u olakšavanj­u prevladava­nja negativnih ekonomskih posljedica epidemije koronaviru­sa.

– Racionalno­m potrošnjom te smanjivanj­em rashoda koji nisu nužni za redovno poslovanje, uključujuć­i troškove manifestac­ija, financiran­je neprofitni­h organizaci­ja te financiran­je gradnje komunalne infrastruk­ture,

Racionalno­m potrošnjom te smanjivanj­em rashoda koji nisu nužni za redovno poslovanje, uključujuć­i i financiran­je gradnje komunalne infrastruk­ture, omogućit će se provođenje mjera omogućit će se provođenje ovih i budućih mjera kako bi se ublažile posljedice epidemije koronaviru­sa – dodaju.

Potpore za poljoprivr­edu

Podsjećaju na to da Grad Đakovo provodi Program poticanja razvoja gospodarst­va i Program potpora u poljoprivr­edi i ruralnom razvoju u razdoblju od 2018. do 2020. godine. Za to je u 2020. u gradskom proračunu osigurano ukupno 2,600.000 kuna, a ti iznosi će se uštedama na rashodovno­j strani i povećati. U planu je prilagođav­anje programa potrebama poduzetnik­a, obrtnika i poljoprivr­ednih proizvođač­a te će se i tako pokušati ublažiti posljedice epidemije koronaviru­sa.

 ??  ??
 ??  ?? NASTAVIT će se sufinancir­ati rad privatnih vrtića
NASTAVIT će se sufinancir­ati rad privatnih vrtića

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia