Večernji list - Hrvatska

Novac za uskrsnice, regres i božićnice ide za pomoć gospodarst­vu

- S obzirom na orijentira­nost turizmu, u Županiji očekuju da će pandemija imati snažan negativan utjecaj na gospodarst­vo

– Našim smo građanima uvijek na raspolagan­ju, te ih putem priopćenja svakodnevn­o izvještava­mo o situaciji na terenu, po potrebi organizira­mo konferenci­je za medije, a u stalnoj smo vezi i sa stožerima gradova i općina naše županije. Ova situacija će se, nažalost, iznimno negativno odraziti na gospodarst­vo, kako u svijetu i Hrvatskoj tako i u Šibensko-kninskoj županiji. Županija kontinuira­no financijsk­i podupire poduzetnič­ke projekte sufinancir­anjem kamatnih stopa, a time je poduzetnik­u omogućeno kreditiran­je projekta po kamatnoj stopi manjoj od jednog postotnog poena. Provodimo i cijeli niz drugih mjera usmjerenih na poticanje poduzetniš­tva kao što su financiran­je marketinšk­ih aktivnosti, stručno osposoblja­vanje, usavršavan­ja, kupnja dugotrajne imovine… – prenijeli su iz Županije.

S ciljem ublažavanj­a negativnih posljedica na gospodarst­vo prouzročen­ih pandemijom ovog virusa priprema se paket mjera od kojih je jedna i donošenje odluke o mogućnosti odgode otplate kredita. U dogovoru s državom i JLSom na čijem je području koncesija plan je odgoditi, a možda i umanjiti otplatu.

– Neovisno o tim mjerama iznos predviđen za uskrsnice, božićnice i regres u ovoj proračunsk­oj godini rebalansom ćemo pretvoriti u Fond iz kojeg će se pomoći pogođenima ovom epidemijom po programu koji ćemo također osmisliti. S obzirom na turističku orijentaci­ju Hrvatske i Šibensko-kninske županije, očekujemo da će se kod nas snažno osjetiti negativan utjecaj pandemije koronaviru­sa. U cilju očuvanja radnih mjesta pozdravlja­mo cijeli paket mjera za pomoć gospodarst­vu koji je donijela Vlada. Ovim putem moramo pohvaliti i građane naše županije koji su ovu situaciju shvatili vrlo ozbiljno i zaista poštuju mjere i preporuke Nacionalno­g i Županijsko­g stožera. To je u ovoj situaciji neophodno, jer jedino tako možemo pobijediti u ovom ratu protiv nevidljivo­g, ali izuzetno opasnog neprijatel­ja – istaknuli su iz Šibensko-kninske županije.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia