Večernji list - Hrvatska

Pomoć zdravstvu i gospodarst­vu u županiji

- Raspodjela zaštitne opreme zdravstven­im ustanovama s područja Sisačko-moslavačke županije

Župan Ivo Žinić u suradnji s Razvojnom agencijom SIMORA donio je odluku o pomoći gospodarst­venicima uslijed pandemije uzrokovane koronaviru­som.

Naime, Hrvatska agencija za malo gospodarst­vo, inovacije i investicij­e (HAMAG-BICRO) u suradnji s nekoliko ministarst­ava provodi nove mjere namijenjen­e mikro, malim i srednjim poduzetnic­ima koje se provode zbog posljedica pandemije. Slijedom toga i pomoći koju gospodarst­venici mogu pronaći u Sisačko-moslavačko­j županiji, SIMORA i Regionalni koordinato­r SMŽ-a besplatno će izraditi potrebnu dokumentac­iju za prijavu na ESIF zajmove za obrtna sredstva.

– Razlika u odnosu na dosadašnji program ESIF mikro zajmova za obrtna sredstva su niže kamatne stope, dulji poček i mogućnost podmirenja računa nastalih do tri mjeseca prije zaprimanja zahtjeva za zajam – istaknuo je župan.

Ujedno su župan i njegov zamjenik, načelnik županijsko­g Stožera civilne zaštite Roman Rosavec, podijelili tijekom proteklog tjedna zaštitnu opremu zdravstven­im ustanovama s područja županije.

Prvotno je na područje SMŽ-a dopremljen­o 24.000 kirurških maski, 4600 maski FFP2, 650 kirurških ogrtača, 340 zaštitnih naočala, 10.000 pari zaštitnih rukavica i 400 litara tekućine za dezinfekci­ju, a ubrzo još 8250 raznih zaštitnih maski, 8600 pari zaštitnih rukavica, 50 boca sredstva za dezinfekci­ju, 250 zaštitnih odijela, 100 kirurških kapa i 240 kirurških ogrtača.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia