Večernji list - Hrvatska

OČEVID U SPLITU NAKON POŽARA U ZGRADI Vlasnik izgorjelog stana: Nisam ja bacio šibicu!

- PREDSTAVNI­CA STANARA (Slavica Vuković)

– Stan mi je potpuno izgorio. Ništa nije ostalo. Kako je došlo do požara, ne znam. Ja nisam bacio šibicu. Nisam ni bio u zgradi kada je buknuo požar. Policija u stanu i dalje radi. Traže što je prouzročil­o vatru – rekao je vlasnik stana na petom katu u Papandopul­ovoj ulici u Splitu na broju devet, u kojem je buknuo požar u nedjelju u 9 sati ujutro i proširio se na još dva kata iznad, a oštećen je i stan ispod njega.

Stanari ne mogu u stanove

Bio je s policajcim­a koji su u njegovu stanu obavljali očevid. Zgrada je bez struje, stanari i dalje ne mogu u svoje stanove. Stanari dolaze, ali policajci ih puštaju samo da uzmu najnužnije stvari. Ljudi su ogorčeni.

– Nitko nije došao uz grada niti nam je ponudio pomoć. Imamo starije ljude u zgradi koji žive sami, gdje su oni spavali? – rekla nam je jedna stanarka.

Predstavni­ca zgrade Mladenka Mandekić kaže nam da je ona spavala u svom stanu na sedmom katu. Nije ni izašla iz njega.

– U stanu u kojem je izbio požar živi stanar s kojim imamo problema već godinama. Zbog prljavštin­e, smeća koje dovlači u stan, neugodnih mirisa. Dok mu je majka bila živa, ona ga je kontrolira­la, sada živi sam. Stan je bio zaključan godinu dana, pričalo se da je na liječenju, međutim vratio se i nastavio po starom. Mi kao stanari pokušavali smo tražiti da netko iz socijalne službe počne voditi brigu o njemu. Takva

Mladenka Mandekić kaže da godinama imaju problema sa stanarom čiji je stan izgorio

osoba ne može živjeti sama, a mi smo nemoćni – rekla je Mladenka Mandekić.

Ozlijeđeni vatrogasci

U ZGRADI STRUJE NEĆE BITI JOŠ DESETAK DANA – REKAO JE DAMIR BARBIR

Ispred zgrade došao je Damir Barbir, predsjedni­k Gradskog kotara Trstenik. Kaže da su stanarima osigurali tri velike škrinje kako bi mogli spremiti kvarljive namirnice, jer u zgradi nema struje, a neće je biti još desetak dana. Barbir je istaknuo kako je, zajedno s ostalim privatnim iznajmljiv­ačima, stavio slobodne apartmane na raspolagan­je stanarima zgrade koji nemaju gdje boraviti.

Požar su vatrogasci gasili osam sati. Četvorica su lakše ozlijeđena.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia