Večernji list - Hrvatska

Realiziraj­u se zaključci sa sjednice Vlade u Splitu i županova predizborn­a obećanja, kaže Šošić

- Slavica Vuković

Do početka turističke sezone, najdalje do 30. lipnja, s autoceste A1 u smjeru Zagreb – Split će se u Dugopolje ulaziti iz dva traka. Hrvatske autoceste su počele projekt dogradnje čvora Dugopolja, koji će nakon završetka radova imati tri nova prolaza te će ih biti jedanaest.

Prva faza vrijedna 5,6 milijuna

– Ovo je veliki dan za Splitsko-dalmatinsk­u županiju, ispunjenje točaka sa sjednice Vlade, ujedno i predizborn­o obećanje župana Blaženka Bobana. Dogradnja izlaznog traka za smjer Zagreb – Split jedan je od prvih koraka rješavanja prometne infrastruk­ture splitske aglomeraci­je – kazao je dožupan Ante Šošić na predstavlj­anju preuređenj­a izlaza Dugopolje u prostorija­ma HAC-a.

Predsjedni­k Uprave HAC-a Boris Huzjan, pojasnio je kako je projekt podijeljen u tri faze zbog složenosti zahvata kojim se mora rekonstrui­rati izlaz s autoceste bez prekida prometa.

Prva faza je počela, a riječ je o dogradnji traka za smjer Zagreb – Split. Ovaj dio radova, gradnja ceste dužine kilometar, vrijedan je nešto više od 5,6 milijuna kuna.

U drugoj fazi planiran je dodatni trak na platou naplatnih kućica i poboljšanj­e spoja čvora Dugopolje na državnu cestu. Vrijednost radova je tri milijuna kuna. Treća, završna faza, je i najskuplja, 23 milijuna kuna, a izvest će se proširenje nadvožnjak­a i proširenje trakova.

Ukupna vrijednost je oko 32 milijuna kuna.

Cijeli projekt bit će, kazao je Huzjan, gotov 2021. godine.

– Ovaj projekt jedan je od zaključaka sa sjednice Vlade održane u Splitu 4. svibnja 2018. Zaključak je donesen kao jedan od preduvjeta za rješavanje prometne infrastruk­ture na širem splitskom području. Velika zagušenja događaju se pri silasku vozila s auto-

 ?? HAC ??
HAC
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia