Večernji list - Hrvatska

PODCJENJUJ­EMO NAŠE TRENERE, A VANI SAM VIDIO KOLIKO NAS CIJENE

- Željko Janković

Skromnost, poniznost i rad, tri su vrijednost­i koje najbolje opisuju trenera Lokomotive Gorana Tomića (41). Shvatili smo to u našem dvosatnom razgovoru. Ako Dinamo i Nenada Bjelicu svrstamo u posebnu kategoriju, prvo trenersko ime u HNL-u je Goran Tomić, jer njegovi lokosi drugi su u ligi, s pet bodovoa iza Dinama.

– Ne osjećam se kao prvo trenersko ime u HNL-u. Dobro igramo i ne bih dalje od te konstataci­je. Pričekajmo kraj sezone pa ćemo vidjeti – počeo je Tomić.

Prenegativ­no gledamo na sve

Kada je preuzimao Lokomotivu, nije mogao predvidjet­i da će ta priča biti tako uspješna.

– Nakon što sam se vratio iz Kine, odmah su sa mnom kontaktira­li iz Lokomotive i ta priča mi se učinila zanimljivo­m. Sviđa mi se koncept u kojem žele promovirat­i dosta mladih igrača. Trebala mi je takva stabilna momčad da se potvrdim u Hrvatskoj. Dali su mi mir, nosi nas zajedništv­o, to je preduvjet za sve.

Lokomotiva je s Tomićem na čelu u godinu dana pobijedila baš sve momčadi u ligi. Koja je pobjeda najdraža?

– Sigurno ona prva u Maksimiru kada smo dobili Dinamo 4:1. Najdraža zato što se to godinama nije dogodilo. Bila je to moja prva utakmica protiv Dinama. Svi su onda govorili da smo pobijedili ne znam na koji način i da se to nikada više neće dogoditi. Onda je uslijedila druga, u kojoj smo opet slavili. To su dvije najveće pobjede u mojoj karijeri.

Smetaju li vam predrasude u našem društvu?

– Naravno da mi smetaju, ali ne razmišljam o njima. Nitko ne zna što je zaista iza neke priče, već ocjenjuju površno. Nitko ne zna kakvi smo mi ljudi u suštini. Smeta mi što se sve gleda iz negativne perspektiv­e.

Koliko je Tomiću, nakon višegodišn­jeg boravka u Kini, teško raditi u hrvatskim uvjetima?

– Deset sam godina kao igrač proveo u inozemstvu, vratio se u Hrvatsku, a onda opet otišao na petogodišn­ji rad u Kinu. Možda

 ??  ?? Tomić govori tri strana jezika - talijanski, njemački i engleski, služi se španjolski­m, a razumije i kineski!
Tomić govori tri strana jezika - talijanski, njemački i engleski, služi se španjolski­m, a razumije i kineski!
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia