Večernji list - Hrvatska

Rijeka od Uefe dobila više od sedam milijuna €

Sport

- (kk, goal.com)

Osim Rijeke, profitiral­i su i ostali hrvatski klubovi koji će među sobom podijeliti 612.934 eura iz fonda solidarnos­ti

Čekali su nogometni klubovi novčane stimulacij­e Uefe baš kao što ljudi čekaju povrat poreza. A sada su to i dočekali i imaju se i čemu veseliti jer Uefa je objavila da je isplatila novčane nagrade klubovima koji su prošle sezone igrali skupine europskih natjecanja, ali i nacionalni­m savezima.

Najbolje je tu prošla Rijeka koja je zbog plasmana u skupinu Europske lige prošle sezone, sada dobila 4,239.053 eura koja su podebljana s dodatna tri milijuna jer je igrala playoff elitne Lige prvaka.

Ostali hrvatski klubovi također će dobiti dio Uefina kolača.

Naime, klubovi će među sobom podijeliti 612.934 eura iz fonda solidarnos­ti.

Novac neće dobiti novi prvoligaš Gorica, ali hoće Cibalia koja je prošle sezone igrala u 1. HNL.

Dobiveni novac moraju uložiti u unapređenj­e škola i razvoj mladih igrača.

Ukupno je Uefa tako za sudjelovan­je u skupinama Europske lige podijelila 428 milijuna eura (oko pet milijuna više nego prošle sezone), a sudionicim­a Lige prvaka i klubovima koji su eliminiran­i u playoffu (njih ukupno 56) više od 1,412 milijarde eura!

A Uefa u posljednje vrijeme novac dijeli šakom i kapom. Njezini čelnici odlučili su dodatno povećati i nagradni fond za ovosezonsk­o izdanje Lige nacija pa će tako konačni pobjednik ovog natjecanja u lipnju zaraditi 10,5 milijuna eura. No neće zaraditi samo ukupni pobjednik već i pobjednici grupa, ali i svaka reprezenta­cija koja igra...

 ??  ?? Riječani su igranjem u Europi prošle sezone, sada napunili blagajnu
Riječani su igranjem u Europi prošle sezone, sada napunili blagajnu
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia