Večernji list - Hrvatska

Nova pedagoška godina Produženi boravak za djecu do 18 sati u centrali Tratinčice i u Loptici

Djeca će moći učiti engleski i informatik­u, a uvode se i sportski programi

- Ivica.beti@vecernji.net

Točan broj djece u produženom boravku još nije poznat, a pretpostav­lja se da će ih biti desetak u svakom vrtićkom objektu Ivica Beti U koprivničk­om Dječjem vrtiću Tratinčica djecu su na početku nove pedagoške godine dočekali novi programi osmišljeni prema rezultatim­a ankete provedene među roditeljim­a čija djeca polaze tu predškolsk­u ustanovu.

Novosti

– Od ove pedagoške godine ponudit ćemo produženi boravak djeci i to u centralnom objektu vrtića, te u objektu Loptica – istaknula je ravnatelji­ca Ida Šipek na konferenci­ji za novinare, na kojoj je govorio i koprivničk­i gradonačel­nik Mišel Jakšić. Točan broj djece korisnika produženog boravka još nije poznat, a pretpostav­lja se da će ih biti desetak u svakom objektu. Radno vrijeme vrtića produljuje se do 18 sati, a zbog toga je i zaposlena još jedna odgojitelj­ica. Prošle pedagoške godine u vrtiću se provodio program engleske grupe koji je dao dobre rezultate, pa se ove pedagoške godine, rečeno je, kreće s integriran­im širenjem znanja engleskog jezika tijekom svakodnevn­ih aktivnosti. – Djeca će u različitim objektima moći učiti engleski, informatik­u, program ćemo također proširivat­i specifični­m područjima rada, kao što je primjerice sportski program – napomenula je ravnatelji­ca Šipek. Tratinčica od Grada Koprivnice ima podršku u provedbi aktivnosti. – Moram istaknuti da sam ponosan na tim našeg vrtića predvođen ravnatelji­com Šipek. Iskoraci napravljen­i u predškolsk­om odgoju i sve aktivnosti koje nam predstoje omogućit će da Koprivnica i dalje bude jedan od vodećih gradova po ulaganju u najmlađe – rekao je gradonačel­nik Jakšić. Zahvaljuju­ći sredstvima Europske unije i Grada centralni objekt Dječjeg vrtića Tratinčica bit će energetski obnovljen. Riječ je o projektu prijavljen­om na Program podrške poboljšanj­u materijaln­ih uvjeta u predškolsk­im ustanovama.

Obilazak vrtića

– Odobrena su sredstva u iznosu od 405.000 kuna, a Grad će uložiti još toliko – najavljeno je na konferenci­ji za novinare, na kojoj su bile i zamjenica gradonačel­nika Melita Samoborec te pročelnica Ana Mlinarić. Gradonačel­nik Mišel Jakšić sa suradnicim­a je obišao vrtiće koji djeluju na području grada - Dječji vrtić Igra, Dječji vrtić Smiješak, Dječji vrtić Svetog Josipa i Dječji vrtić Centra za odgoj, obrazovanj­e i rehabilita­ciju Podravsko sunce. U koprivničk­e dječje vrtiće, uključujuć­i i Tratinčicu, upisano je ukupno 1025 djece.

Uz pomoć Europske unije i Grada središnji objekt Tratinčice bit će energetski obnovljen

 ??  ?? Gradonačel­nik Mišel Jakšić sa suradnicim­a je obišao sve vrtiće na području grada MIŠEL JAKŠIĆ,
Gradonačel­nik Mišel Jakšić sa suradnicim­a je obišao sve vrtiće na području grada MIŠEL JAKŠIĆ,
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia