Večernji list - Hrvatska

GSS spasio gljivara koji je dehidrirao

Spasioci apeliraju: Nosite mobitel i dovoljno vode kad idete u prirodu!

- Danijel Prerad

Srčani bolesnik (75), 75-godišnjak, pronađen je tri kilometra od mjesta gdje je ušao u šumu, bez vode. Nije mogao hodati zbog grčeva danijel.prerad@vecernji.net Sisačka ekipa Hrvatske gorske službe spašavanja spasila je u četvrtak 75-godišnjeg gljivara, s poviješću srčanih bolesti, a koji se izgubio u šumi na području sela Dužica nedaleko od Siska. Oko 16 sati dojavljeno im je o nestanku, a nakon sat i 15 minuta od dojave muškarac je pronađen čak tri kilometra udaljen od mjesta ulaska u šumu, bliže Letovaniću.

Nije bio ozlijeđen

Unesrećeni je od jutra bio bez vode, dehidrirao je i nije se mogao kretati zbog jakih grčeva u mišićima. Organizira­n je stoga transport iz šume nosiljkom, te je osoba iznesena do HGSS-ova vozila u 18.30 sati i nakon toga prevezena do obitelji. Akcija u kojoj je sudjeloval­o šest pripadnika HGSS-a, te dva policijska službenika završila je u 19 sati, a 75-godišnjak nije bio ozlijeđen. U HGSS-u ističu kako je brzom Stečajni upravitelj JEZGRA d.o.o. za proizvodnj­u, trgovinu i usluge u stečaju Cerić, Kralja Tomislava 48 OIB 5530351250­2 objavljuje Zaključak Trgovačkog suda u Osijeku, broj 13 St-411/12-119 od 2. listopada 2017. godine za pronalasku pomogla komunikaci­ja sa 75-godišnjako­m preko mobitela, pa napominju važnost nošenja mobitela na ovakve izlete kao i nužnost nošenja dovoljne količine vode za piće pri svim aktivnosti­ma u prirodi.

Oprezno za gljivama

Mobitel bio spas i za još jednog gljivara u Bosiljevu prije desetak dana. HGSS-ovci su spašavali i gljivaricu, na Hrastovačk­oj gori prije 15-ak dana. Očito ova sezona bogata gljivama sve više ljudi dovlači u šume, a isto tako je očito da neki nisu dobro pripremlje­ni za taj boravak u prirodi.

 ??  ?? Spasitelji su unesrećeno­g iz šume na području sela Dužica izvlačili na nosiljki
Spasitelji su unesrećeno­g iz šume na području sela Dužica izvlačili na nosiljki

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia