Večernji list - Hrvatska

Balaban: Sretni smo jer imamo Soudanija u HNL-u

Ja nikad nisam imao sklonosti za takve vratolomij­e, a ovaj je gol čisto remek-djelo – kazao je nekadašnji napadač Rijeke, Dinama i reprezenta­cije

- Robert Junaci ZAGREB

Alžirac je zabio mnogo ključnih golova u derbijima, ali plave i ove sezone uveo u Ligu prvaka pogotkom u Salzburgu Mediji su mi dali nadimak “Mister Derbi”, sad ga moram opravdati i protiv Rijeke – kazao je prije velikog derbija na Rujevici El Arabi Hilal Soudani. I što je napravio? Naravno, zabio je, u 87. minuti, čudesnim pogotkom leđima okrenut golu, udarcem preko glave u sam gornji lijevi kut vratara Prskala. Donio je tako Dinamo tih 1:1, donio je i nadu da će u ostalih završnih devet kola plavi ipak na kraju slaviti. Bez tog gola prvenstvo bi bilo gotovo, sedam bodova Rijeka bi ispustila samo u svom najcrnjem scenariju. Ovako, koliko god je momčad Matjaža Keka i dalje u golemoj prednosti, još se svašta može dogoditi.

To je remek-djelo

– Bilo je zanimljivo gledati, utakmica s dosta tempa, lijepo je kad se nešto tako uzbudljivo događa u našem nogometu – kazao je nekadašnji napadač Rijeke, Dinama i naše reprezenta­cije Boško Balaban koji je uživo na Rujevici gledao veliki hrvatski sraz. Nekoć veliki napadač i dan nakon derbija zapljeskat će pogotku Soudanija. – Ma to je pravi eurogol, drago mi je zbog tog dečka koji igra pošten nogomet i možemo mu samo čestitati na pravom remek-djelu – kaže Balaban, koji sam kaže da nije zabio ništa slično iako se u karijeri nazabijao golova. – Nisam vam ja bio sklon tim udarcima škaricama i vratolomij­ama. Soudani je reagirao instin- ktivno, to je zapravo vjerojatno bilo jedino moguće rješenje jer mislim da nije imao kome odigrati povratnu loptu i reagirao je u djeliću sekunde. Soudani je tako opravdao svoj nadimak, uostalom, ovo mu je 13. pogodak koji je zabio u susretima protiv Rijeke i Hajduka. I obično su to bili ključni pogoci. Nemojmo zaboraviti ni posljednje zimsko kolo kad su plavi igrali 0:0 u Poljudu, Rijeka je već tada mogla otići na veću razliku, ali opet se u zadnjim trenucima ukazao Soudani i zabio za 1:0 pobjedu. Osim domaćih derbija u kojima je zabio za pobjedu i sada za ovaj važni remi, nemojmo zaboraviti da je on donio plavima Ligu prvaka ljetos kada je u produžecim­a susreta u Salzburgu zabio za 2:1 pobjedu i odlazak u skupinu najelitnij­eg klupskog nogometnog natjecanja.

Najveće pojačanje Dinama

Veliki je posao Dinamo napravio kad ga je nagovorio da ostane i potpiše novi, trogodišnj­i ugovor. Samo, nastavi li zabijati ovakve ključne golove, bojimo se da će plavima za njega stići i nemoralna ponuda. – Za njega uvijek ima zanimanja. On takve ključne golove zabija samo zbog jednog razloga, zato što ima kvalitetu. Možda ne dolazi prečesto u situacije za gol, ali kad dođe, onda mu je dovoljna sekunda ili da mu suparnici ostave metar prostora i zabit će ga. K tome je vrlo karakteran igrač, igra obranu, šprinta, vrlo je odgovoran i sve mu se to vraća golovima – kaže Balaban, koji se nakon igračke karijere bavi i menadžersk­im poslom. Stoga, zacijelo zna ima li zanimanja za Soudanija. – Ima ih stalno, njegova je vrijednost velika. Bilo je mnogo upita za njega, ali on je skup igrač, ima i vrlo visoka primanja u Dinamu, sad ima i novi ugovor što je dobro za plave, a Dinamo i svi mi samo možemo biti sretni da Soudanija gledamo u našoj ligi. Po svojoj kvaliteti, pristupu, odnosu prema klubu i momčadi, dečko koji je vrijedan i ponizan zaslužuje igrati u klubu iz liga petice, među najboljima, i zato je lijepo što ga imamo u našoj ligi i što ga ovdje možemo gledati. Njegov dolazak u Dinamo, a i sada ostanak jedno je od najvećih pojačanja Dinama u povijesti – zaključio je Balaban. Nadajmo se da će plavi izdržati pritisak potencijal­nih kupaca i da će nam i dalje biti zadovoljst­vo gledati ga. Bar do te nemoralne ponude.

On već ima veliku vrijednost i puno pitaju za njega, ali jako je skup – kaže Balaban Pogotkom u Poljudu ostavio je plave u igri za naslov, a sada je tu nadu na Rujevici produljio

 ??  ?? Pogotkom preko glave u sam gornji kut Soudani je ostavio nadu Dinamu da na kraju može doći i do naslova prvaka
Pogotkom preko glave u sam gornji kut Soudani je ostavio nadu Dinamu da na kraju može doći i do naslova prvaka
 ??  ?? Soudaniju se vraća njegov pošten pristup - kaže Boško Balaban
Soudaniju se vraća njegov pošten pristup - kaže Boško Balaban
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia