Večernji list - Hrvatska

Iskrenost i ljubav na pozornici prepoznaje svaki žiri

Predstava “Zauvijek mladi” u Celju je osvojila četiri nagrade

-

Redatelj predstave kojom se otvaraju Dani satire uspješni je i vrlo svestrani Sandy Lopičić, akademski glazbenik koji se zadnjih godina sve više bavi filmom i teatrom.

Bavite se glazbom, glumom, režijom... Kako odabirete svoje nove angažmane?

Pa nisam baš uvijek u prilici birati... ali sve češće jesam i to smatram uspjehom. Zadnjih se godina strašno radujem svakoj filmskoj ulozi koja mi se ponudi, dok kazališnu glumu, koja je ozbiljniji zanat, prepuštam ško- lovanim kolegama. Uglavnom me kazališta zovu da postavim predstavu koju, pored režiranja, trebam sam osmisliti i napisati. Moj bend Sandy Lopičić Superstvar trenutačno je na stand byu, ali nakon velikog uspjeha koncerta Balkanfeve­r u Grazu, gdje sam nastupio kao solist na klaviru, namjeravam­o organizira­ti turneju sa simfonijsk­im orkestrima europskih glavnih gradova, nadam se i sa zagrebački­m.

Rođeni ste u Njemačkoj, odrasli u BiH, studirali u Austriji. Vidi li se to u vašem radu?

Ja se, hvala bogu, ni u kojoj od tih zemalja ne osjećam kao stranac. Možda i jer se krećem samo u određenim, umjetnički­m krugovima, gdje su uglavnom svi kozmopolit­i, a i nemam jezičnu barijeru. Zato mi to i nije glavna tema i ne biram komade po tom kriteriju, ali ipak se u svim mojim radovima osjeti taj “miješa-

 ??  ?? Rođen je u Njemačkoj, odrastao u BiH, studirao u Austriji...
Rođen je u Njemačkoj, odrastao u BiH, studirao u Austriji...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia