Večernji list - Hrvatska

Goluža osvojio više bodova, ali je bio manje gledan

Od igrača iz 2012. danas u četvrtfina­lu igraju devetorica

- Damir Mrvec

Rukometaši PPD Zagreba posljednji su put igrali četvrtfina­le Lige prvaka 2012. godine. Na putu do četvrtfina­la u skupini su bili drugi sa 16 osvojenih bodova. Ispred njih bila je samo Barcelona s dva boda više. Slavko Goluža, tadašnji trener zagrebaša, osvojio je četiri boda više od Veselina Vujovića ove sezone. No, za razliku od Vujovića, Goluža je imao jedan domaći poraz (Barcelona) u šest domaćih utakmica do četvrtfina­la.

2000 gledatelja manje

Zanimljivo je da je i 2012. godine PPD Zagreb imao najbolju obranu u Ligi prvaka do četvrtfina­la. Primili su u 12 utakmica 295 pogodaka, baš kao Barcelona. No to je ipak devet više od današnje momčadi. I dok je ove sezone PPD Zagreb najgledani­ja momčad Lige prvaka, prije tri godine to nije bilo slučaj. Zagreb je 2012. godine u 12 utakmica gledalo u prosjeku 5600 gledatelja, što je znatno manje nego ovogodišnj­ih 7700 gledatelja. Prosjek godina bio je isti – 25,8, ali da su danas Vujoviću igrači koje je tada imao Goluža, onda bi vjerojatno PPD Zagreb ozbiljno konkurirao za prolazak na završni turnir u Köln. A tada su igrali: Marin Šego, Manuel Štrlek (oba u Kielcu), Marko Kopljar, Jakov Gojun (oba u PSGu), Ljubo Vukić, Ivan Pešić, David Špiler (svi u Meškovu), Ivano Balić (Wetzlar), Marino Marić (Melsungen), Jerko Matulić (Chambery) i Ante Kaleb (Maribor). Od tih igrača danas u četvrt-

Četvrtfina­le finalu Lige prvaka igraju četvorica – Gojun, Kopljar, Šego i Štrlek. Od onih koji su i danas u klubu, a koji su 2012. igrali četvrtfina­le tu su braća Valčić, Šebetić, Šprem, Horvat i Brozović.

protiv Kiela 2012. godine gledalo je 13.000 gledatelja Najviše pogodaka u četvrtfina­lu 2012. postigao je Zlatko Horvat - čak 14

Samo tri stranca

Veselin Vujović četvrtfina­le je izborio sa samo jednim strancem (Čelica iz Bosne i Hercegovin­e), a Goluža s dva (Špiler iz Slovenije i Gal iz Mađarske). Goluža je u četvrtfina­lu za suparnika imao Kiel, a Vujović ima Barcelonu. Teško je reći koja je momčad teži suparnik. Za Kiel su 2012. godine igrale svjetske klase poput Jiche, Anderssona, Narcissa, Ilića, Palmarsson­a, a branio je Omeyer. Uostalom, Kiel je te sezone osvojio Ligu prvaka pobijedivš­i u finalu madridski Atletico sa 26:21. U dvije utakmice s Kielom Goluža nije izgubio u Zagrebu (bilo je 31:31), ali je u uzvratu bilo plus šest za zebre. Veselin Vujović želi ući u povijest kao prvi trener zagrebaša koji će upisati domaću pobjedu protiv Barcelone.

 ?? PIXSELL ?? Marino Marić (lijevo) i Marko Kopljar nisu uspjeli zaustaviti Filipa Jichu
PIXSELL Marino Marić (lijevo) i Marko Kopljar nisu uspjeli zaustaviti Filipa Jichu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia