Večernji list - Hrvatska

Nikad nisam požalio što me Dinamo nije prodao u Bolognu

Niko kovač Znamo se iz mlade vrste, i tamo je tražio disciplinu i red, to je normalno

- Robert Junaci

Opel Corsa lagano je prilazila maksimirsk­om jugu, mnogo ranije negoli su plavi trebali početi s treningom. Marko Pjaca (19) među prvima je stigao pred svlačionic­e Dinama. – I dalje vozim isti auto, polako. Ima vremena, kad dođe vrijeme, kupit ću nešto bolje – kazao je Pjaca. Koji bi to automobil bio? – Doista ne znam, kad odlučim da ću promijenit­i automobil, provest ću nekoliko dana na internetu i istraživat­i.

Mogao sam bolje u Splitu

Dakle, ostat će s malim opelom, kao što je i dalje ostao živjeti s roditeljim­a. – I dalje smo u istom stanu. Pa sad ste “u lovi”, mogli ste i popraviti stambeno pitanje, zar ne? – Ma nee, dobro nam je ondje – kaže Marko koji i dalje novac zarađen u Dinamu, a nije to malo (procjenjuj­e se 300.000 eura godišnje), daje roditeljim­a. No, novac, stanovi ili automobili nisu u fokusu Marka Pjace, već nogomet. Na Poljudu se opet predstavio u odličnom izdanju. Jeste li vjerovali da opet možete napraviti preokret? – Iskreno, do samog kraja sam vjerovao. Nije lako vratiti se, ali osjećao sam da ćemo opet doći do pozitivnog rezultata. Na obje strane bilo je dosta mladih igrača i upravo su oni obilježili derbi. – Vjerujem da je to dobro za naš nogomet, budemo li se nastavili razvijati kako treba. Dobro sam igrao, ali mogu bolje, nedostajao je gol. Ustalili ste se u momčadi, no na ljeto će, kad svi budu

Debitirao je protiv cipra, opalio škarice i pogodio prečku

zdravi, opet biti velika konkurenci­ja. – Bit će gužva, ali vjerujem u sebe, pokušat ću biti što bolji, zabijati i izboriti se za udarnih 11. Bila je ta ponuda Bologne, jeste li u negdje u kutu stana ipak zažalili što niste otišli? – Ni u jednom trenutku. Lijepo je kad čuješ da netko za tebe nudi osam milijuna eura, to je priznanje tvom radu. Meni je to samo poticaj da i dalje budem sve bolji. A za odlaske ima vremena, mlad sam, igram u svom klubu, u najboljem klubu u državi, tako da nema žaljenja. Spominje vas se i u kontekstu dortmundsk­e Borussije? – Vidio sam na internetu, ali pojma nemam o tome. Meni se nitko nije javio. Nije vas zvao Jürgen Klopp? – Nije, ha-ha.

Tata stalno traži pogreške

Opet je u kadru reprezenta­ciju za susret s Norveškom. – Ne mogu reći da je očekivano, ali sam se nadao i veselim se, nema ništa veće od toga. Imate 12 odigranih minuta za vatrene, protiv Cipra. – Bilo je to posebnih 12 minuta, imao sam i one škarice, pogodio prečku. Kako je biti u društvu naših zvijezda? – Ma to su sve normalni dečki, nitko se ne ponaša kao nekakva zvijezda. Jedino se vidi velika kvaliteta, uh, kakvi su to igrači! Je li Niko Kovač stroži od Mamića? – Znamo se iz mlade reprezenta­cije i ostao je isti, i u svojim zahtjevima, red i disciplina. U odnosu na Zokija mi je teško reći, pa malo sam bio u reprezenta­ciji da bih vukao usporedbu. Vratimo se još malo obitelji, roditelji su bivši sportaši, tata Željko bio je hrvač, mama Višnja džudašica. No, sestre su otišle u psihologij­u i farmaciju, ali i one su bile sportašice (odbojka i skokovi u vodu). Tako da se u kući puno razgovara o sportu. Najviše ipak s tatom. – Jako puno razgovaram­o, on mi je i najveći kritičar. I kad odigramo odličnu utakmicu, on će naći nešto gdje sam morao bolje. Nije to loše, tako napredujem – zaključio je Pjaca za tjednik Max.

 ??  ?? Bio sam siguran da ćemo u Splitu sve okrenuti, vjerovao sve dok doista i nismo zabili, kaže Pjaca
Bio sam siguran da ćemo u Splitu sve okrenuti, vjerovao sve dok doista i nismo zabili, kaže Pjaca

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia