Večernji list - Hrvatska

Ugovor Tomasova i Dinama ništavan je

Fife Tomasov nije bio registrira­n za plave i pred Fifom nemaju što tražiti

- Robert Junaci

aRbiTRaža Zdravko Mamić bio je decidiran: - Marin Tomasov neće igrati za München 1860, podnijet ćemo prijavu protiv njega i Rene Sinovčića. Kako je igrač koji ima ugovor sa Zadrom mogao u 48 sati potpisati ugovor sa dva druga kluba?

Moguća prijava za prijevaru

No, pravno, plavi će teško naškoditi Tomasovu, pogotovu na međunarodn­om planu. Jer, ugovor koji je s Dinamom Tomasov potpisao nema nikakvu snagu, igrač nije registrira­n za plave. I kad se pogleda u kompjutors­ki sustav koji prati registraci­je i status igrača, vidi se da je Tomasov igrač Zadra, a da Dinama nema nigdje. Stoga Dinamo pred arbitražni­m sudom Fife za sta- tus igrača neće moći osporiti ugovor koji je Tomasov potpisao s Münchenom 1860. Moguće je da plavi prijave Sinovčića i Tomasova za prijevaru, da pravdu traže pred disciplins­kom komisijom našeg saveza, pa onda s eventualno pozitivnom odlukom krenu prema među- narodnim forumima. No, radi se više o moralnom nego o pravnom pitanju. Dinamo je izvisio, zaletio se s objavljiva­njem da je Tomasov njegov igrač.

Tomasov trenira

- Nemam uvid u sve što s događalo, pa ne mogu ko- mentirati. Dok ne bude podnesena prijava i ne vidim dokumente, ne mogu ništa reći - kaže pravnik HNS-a Vlado Iveta. I dok u Maksimiru razmišljaj­u hoće li podnijeti prijavu, Tomasov već trenira sa zehcigerim­a, s trogodišnj­im ugovorom u džepu.

 ??  ?? Marin Tomasov i trener zehcigera Reiner Maurer nakon potpisivan­ja ugovora
Marin Tomasov i trener zehcigera Reiner Maurer nakon potpisivan­ja ugovora

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia