Večernji list - Zagreb

Hrvatska je opet žarište zarazne bolesti

- Piše Ivana Jakelić

POZITIV/NEGATIV

NENAD PUHOVSKI

Jubilarni ZagrebDox počinje ovaj vikend i na njemu će biti prikazana 102 filma

Neki bi rekli da direktor ZagrebDoxa ima sjajan posao – gledanje filmova. I to ne bilo kakvih, već dokumentar­nih koji pričaju priče iz stvarnog života. Kako je svoj posao obavio, vidjet ćemo ovog vikenda kada počinje 20. Dox, na kojem će biti prikazana 102 dokumentar­ca.

ERNEST PETRY

HDZ-ov župan po uzoru na SDP-ovu ministricu otvorio – bankomat

Kada pomislite da političari ničim ne mogu iznenaditi, a još manje šokirati, onda se ukaže HDZ-ov župan ličkosenjs­ki. On je, valjda po uzoru na bivšu SDP-ovu ministricu, mislio da će u kampanji “usrećiti” birače. Ona je otvorila dizalo, a on – bankomat.

BRANKO BAČIĆ

Kada se već primio matematike, mogao je izračunati i gubitak zbog nedjelje

Hrvatska će ostati bez 350 milijuna eura jer je srijeda zbog izbora neradni dan, kazao je ministar graditeljs­tva. No kada se već primio matematike, mogao je izračunati i koliko je milijuna izgubljeno jer je odlukom Vlade, čiji je član, trgovinama zabranjen rad nedjeljom.

VILI BEROŠ

Nakon ‘uspješne’ borbe s COVID-19, jednako ‘uspješno’ bori se i s hripavcem

Nakon što se ministar zdravstva “uspješno” borio s koronom, i to tako da je Hrvatska po smrtnosti bila sedma u svijetu, sad se jednako “uspješno” bori i s hripavcem. Toliko “uspješno” da strani mediji pišu kako smo europsko žarište sa 6351 prijavljen­im slučajem u 15 mjeseci.

SLOBODAN MARENDIĆ Načelnik PU splitsko-dalmatinsk­e drugi put dao ostavku zbog sinova

Drugi put u šest godina načelnik PU splitsko-dalmatinsk­e dao je ostavku. Oba puta zbog svojih sinova. Jedan je 2018. pijan vozio tatin službeni auto i skrivio nesreću. A drugi, uz to i maloljetan, sada je sudjelovao u premlaćiva­nju mladića. Kako se stvari odvijaju, ne bismo se čudili da za koju godinu tata policajac da i treću ostavku zbog nekog člana obitelji.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia