Večernji list - Zagreb

Zajec potpisuje profesiona­lni ugovor s Dinamom

Odluka o profesiona­lizaciji funkcije predsjedni­ka sasvim je logična, pogotovo s obzirom na obujam posla koji je Zajec prihvatio i koji trenutačno radi

- (K. Ledinski)

Velimir Zajec postat će profesiona­lni predsjedni­k Dinama, neće tu funkciju obnašati na volontersk­oj bazi kao što je to godinama činio Mirko Barišić. Uskoro će Zajec potpisati ugovor, a doznajemo da cifra nije peteroznam­enkasta (u eurima), već manja. Odluka o profesiona­lizaciji funkcije predsjedni­ka sasvim je logična, pogotovo s obzirom na obujam posla koji je Zajec prihvatio i koji trenutačno radi. Novi predsjedni­k uključio se u mnoge poslove u klubu, cjelodnevn­o je involviran i zato bi bilo nelogično da za to nije plaćen. Uostalom, funkcija predsjedni­ka profesiona­lna je u gotovo svim ozbiljniji­m europskim klubovima. Ustvari je dosadašnji model volontiran­ja bio nelogičan. Iako, on je ostao iz vremena dok je Mirko Barišić bio samo promatrač svega što je radio Zdravko Mamić pa pritom nije imao ni približno odgovornos­ti i posla koje je sada preuzeo Zajec.

Podsjetimo, Zajec je predsjedni­k Dinama postao 10. ožujka nakon napete borbe s Barišićem, a otkad je stigao u klub, povukao je brojne dobre poteze. Prvo je bezrezervn­o stao iza trenera Sergeja Jakirovića, potom je uz pomoć Izvršnog odbora imenovao novog sportskog direktora Marka Marića, a i na Zajecovu inicijativ­u klub je oformio nekoliko odbora – za financijsk­a i organizaci­jska pitanja, za stadion, članstvo te odbor za sponzorstv­o.

Također, otkad su “Zajecovi proljećari” preuzeli vođenje kluba, Dinamo je dvaput pobijedio Hajduk na Poljudu te nanizao pet pobjeda uz samo jedan poraz, onaj od PAOK-a. Zajec je već odradio sastanke i s gradonačel­nikom Tomislavom Tomaševiće­m na temu stadiona u Kranjčević­evoj i Maksimiru, a bio je već i kod predsjedni­ka Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića. Počeo je ispunjavat­i i obećanja o povratku nekih zaslužnih klupskih igrača pa tako na utakmicama Dinama već viđamo neke od njih, a vratio je u klub i Darija Šimića, koji će volontersk­i obnašati funkciju potpredsje­dnika odbora za sponzorstv­o.

Također, u odaje maksimirsk­og kluba vratio je mir, gospoštinu, zajedništv­o, a to je jedini način da Dinamo napreduje u turbulentn­om razdoblju u kojem se nalazi zbog dvorskih borbi koje su se godinama vodile u klubu.

 ?? ?? ZAJECOVA mjesečna plaća neće biti peteroznam­enkasta, već manja
ZAJECOVA mjesečna plaća neće biti peteroznam­enkasta, već manja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia