Večernji list - Zagreb

Tihana Lazović Trifunović i Slavko Sobin: Radili smo film za publiku, drago nam je da je dopro do njih

-

Večernjako­vu ružu u kategoriji glumačkog ostvarenja ove su godine osvojili Tihana Lazović Trifunović i Slavko Sobin ulogama u filmu “Samo kad se smijem”. Uz njih u ovoj kategoriji nominirani su bili i Živko Anočić, Krešimir Mikić, Goran Navojec i Marija Škaričić.

“Hvala svima, imamo dosta nagrada od publike. Radili smo film za publiku, drago nam je da je dopro do njih”, poručio je Slavko.

- Svi smo mi ovdje da progovaram­o o demonima društva, a zlostavlja­nje žena svakako je jedan od njih. Ako već ne mijenjamo svijet, barem da mijenjamo pojedince - izjavila je Tihana, na što se Slavko našalio: - A meni je rekla da se nije pripremala za govor!

Nakon dodjele Tihana i Slavko rekli su nam kako se osjećaju. Nakon čestitki na nagradi, uz konstataci­ju kako je zanimljivo da je ovo prvi put da ju je osvojio glumački par, Tihana je rekla: Hvala puno, evo vidite kako smo se podijelili, ja sam uzela papir, a Slavko nagradu”, na što se Slavko nadovezao: “Ne, Tihana je rekla - Ja imam puno nagrada, uzmi je ti slobodno.”

Nakon tog šaljivog uvoda rekli su nešto i o tome kako im je bilo igrati u ovom filmu o teškoj temi obiteljsko­g nasilja s obzirom na to da su privatno dobri prijatelji?

“Ne mogu zamisliti ni jednog drugog glumca s kojim bih ovo mogla raditi. Kada se snimaju ovakve stvari, postoji određena vrsta odgovornos­ti. Zaista sam bila prezahvaln­a na Slavku koji nas je slušao, što je jako važno. I nekako ne bih preživjela ovaj set bez njega”, rekla je Tihana.

Slavko je, pak, ispričao: “Meni bi užasno teško bilo odigrati takvu ulogu s nekim za koga ne znam da ima puno povjerenje u mene. Naravno da to povjerenje mora biti obostrano. S obzirom na sve te scene koje su mučne, bilo je jako bitno da smo stvarno prijatelji i znamo da je, što god se dogodi, u najboljem interesu za jedno i drugo.”

 ?? ??
 ?? ?? Slavko i Tihana s Anom Vlainić iz OTP banke
Slavko i Tihana s Anom Vlainić iz OTP banke

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia