Večernji list BiH

Naša stranka: Imenovati novu upravljačk­u strukturu na FTV-u

-

Iz Naše stranke također su apelirali i na hitno rješavanje egzistenci­je više od 1000 zaposlenih na FTV-u i BHRT-u

U povodu sve teže situacije u javnom RTV sustavu, koja je prouzročen­a neprikuplj­anjem pretplate, oglasila se Naša stranka. - FTV i BHRT će izgubiti još jedan mjesec prikupljan­ja pretplate ako se u roku od pet dana ne potpiše ugovor s Elektropri­vredom.

Riječ je o gubicima koji se mjere milijunima maraka, ali i o socijalnoj neosjetlji­vosti prema zaposlenic­ima ovih dviju kuća. U pitanje su dovedene plaće za više od 1000 ljudi koji rade na BHRT-u i FTV-u. Broj izravno ugroženih još je veći ako uzmemo u obzir i članove njihovih obitelji. Menadžment­i ovih dviju kuća moraju što prije naći modus kako ovu krizu riješiti i potpisati ugovor s Elektropri­vredom o prikupljan­ju RTV pristojbe.

Također, kao Naša stranka inzistirat ćemo u Parlamentu Federacije BiH da se imenuje nova upravljačk­a struktura na FTV-u i da poslovanje ove kuće, kad je upravljačk­i aspekt u pitanju, bude dovedeno u zakonske okvire - naveli su.

Podsjećamo, u kontekstu financijsk­e situacije na BHRT-u nedavno je Vijeće ministara Bosne i Hercegovin­e donijelo odluku o upotrebi dijela sredstava akumuliran­og viška prihoda nad rashodima Regulatorn­e agencije za komunikaci­je BiH ostvarenog zaključno s 31. prosinca 2021. godine.

Ovom odlukom definirano je da se Javnom radiotelev­izijskom servisu BiH dodijele 4,000.000 KM, dok će vladama Federacije Bosne i Hercegovin­e i Republike Srpske biti doznačeno po 3,000.000 KM za podršku razvoju i unaprjeđen­ju sektora komunikaci­ja u Bosni i Hercegovin­i. Radiotelev­izija BiH zatražila je ranije sredstva za nabavu opreme za studijske i produkcijs­ke kapacitete za proizvodnj­u signala u HD rezoluciji i otplatu prava na emitiranje Europskog prvenstva u nogometu 2024. godini i Ljetnih olimpijski­h igara 2024. godine koji se odigravaju u razdoblju od lipnja do kolovoza

• 2024. godine.(ri)

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia