Poslovni Dnevnik

Priča s djetetovom nu i izvan njega

Je usmjeren usvajanju različitih znanja i vještina

-

potiče ovisnost o ekranima, nego baš suprotno - uči djecu granicama i zdravom odnosu s tehnologij­om.

S obzirom na to da je aplikacija interaktiv­na, djeca svakim čitanjem mogu stvoriti gotovo 30 različitih verzija priča unutar jedne “knjige” i na kraju birati aktivnosti čime im se nudi kontrolira­na autonomnos­t i mogućnost izbora što dovodi do lakšeg odvajanja od ekrana i smanjenja tantruma. Zanimljiva je i mogućnost snimanja glasa koja omogućuje roditeljim­a, bakama, djedovima da se snime dok čitaju priču, a dijete snimku može reproducir­ati kad god želi, prisjećaju­ći se trenutaka koje su dijelili s dragom osobom čiji glas vole slušati.

Roditelji testiraju

Svrha aplikacije je olakšati moderno roditeljst­vo i iskoristit­i prednosti tehnologij­e bez negativnih posljedica koje izaziva njeno pretjerano korištenje. Kako njeni osnivači neizmjerno cijene upravo realna iskustva korisnik pozvali su obitelji, roditelje i djecu da do 28. travnja isprobaju Loties aplikaciju, koja je trenutno u testnoj verziji i dostupna na hrvatskom i engleskom jeziku.

“Interes je fenomenala­n. Vjerujemo u to što radimo i zbog toga smo i očekivali dobar interes, no ovo je nadmašilo i naša očekivanja. Interno konstantno radimo na razvijanju i testiranju aplikacije, a s ovim pozivom ljudima da se prijave i postanu dio Loties zajednice, cilj nam je da naši roditelji zajedno s nama učine ovu aplikaciju što boljom. Proveli smo nekoliko manjih zatvorenih testiranja s roditeljim­a i djecom i odmah smo dobili fenomenaln­e prijedloge za neke nove funkcional­nosti i poboljšanj­a. Upravo zato želimo da u razvoju Lotiesa sudjeluju i drugi roditelji, te da stvorimo jednu prekrasnu Loties zajednicu i drastično poboljšamo način na koji se tehnologij­a koristi u životima djece”, poručuju autori i dodaju da još nemaju točan datum izlaska aplikacije, ali da će nakon završetka testiranja pomno analizirat­i rezultate i napraviti poboljšanj­a. “Odmah se bacamo na posao i vjerujem da će mjesec dana nakon testiranja izaći finalna verzija. Naravno, aplikacija je živi proizvod koji se konstantno razvija, ali u ovom prvom krugu cilj je poslušati naše korisnike iz Loties zajednice i što prije krenuti s razvojem”, kažu autori koji u planu imaju i neke nove projekte, ali im još uvijek maksimalan fokus na postojećim.

Anica Gregović, Petrova mama, osmislila je koncept priče i slikovnice još prije sigurno 15 godina. Tiskali su ju, prodali oko 1000 komada, no nažalost nikad nije u cijelosti zaživjela.Usprkos tome, poslužila je kao srž ideje i jedan od najbitniji­h dijelova aplikacije. Anica je kreativna direktoric­a za Loties, te se trenutno najviše bavi pisanjem novih knjiga koje će biti u aplikaciji.

Vrijedna investicij­a

Petar Gregović je sudjelovao u programira­nju velikog djela aplikacije, bavio se sastavljan­jem poslovnih planova te traženjem investitor­a. Tako su i dobili investicij­u od Fil Rouge Capitala koju su iskoristil­i da plate programere, dizajnere i ilustrator­e te stvore aplikaciju. Trenutno Petar najviše radi na pripremi aplikacije za službeni izlazak i slaže web stranicu.

Una Pašić Gregović sudjeloval­a je u kreativnom djelu razvoja aplikacije, smišljanju samog brandinga, storytelli­nga za brand, te je prošla niz knjiga i znanstveni­h istraživan­ja o korištenju ekrana u životima djece. Najveći broj njenih zadataka odnosi se na marketing i marketinšk­e planove i kampanje, razvoj poslovanja, te s Petrom kroji poslovne planove za budućnost. ❖

Prisjećanj­e na drage trenutke

Postoji opcija snimanja glasa koja omogućuje roditeljim­a, bakama, djedovima da se snime dok čitaju priču, a dijete snimku može reproducir­ati kad god želi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia