Poslovni Dnevnik

Lufthansi još milijardu eura, da ‘složi’ likvidnost i vrati državnu pomoć

Nakon obveznice u veljači, sad nova u 2 tranše

-

Kompanija izdala obveznicu u dvije tranše po 500 mil. eura, s kamatom od 2 i 3,5 i dospijećem 2024. i 2029.

Njemačka zrakoplovn­a kompanija Lufthansa objavila je da se zadužila na tržištu kapitala za dodatnih milijardu eura kako bi poboljšala likvidnost i vratila državnu pomoć. Kompanija je izdala obveznicu u dvije tranše od po 500 milijuna eura, stoji u priopćenju, objavljeno­m u srijedu navečer, nakon zatvaranja tržišta dionica. Prva tranša nosi godišnju kamatnu stopu od dva posto, a dospijeva na naplatu 2024. godine. Druga pak donosi kamatnu stopu od 3,5 posto, a dospijeva na naplatu 2029. godine.

Lufthansa namjerava upotrijebi­ti novac kako bi poboljšala likvidnost. “Nastavljam­o dosljedno raditi na našim mjerama restruktur­iranja kako bismo što prije zaključili vladine stabilizac­ijske mjere”, rekao je glavljači ni financijsk­i direktor kompanije Remco Steenberge­n. Vlade Njemačke, Austrije, Švicarske i Belgije obećale su Lufthansi hitnu financijsk­u pomoć od devet milijardi eura zbog pada poslovanja u vrijeme pandemije koronaviru­sa. Kompanija je u veove godine izdala obveznicu u vrijednost­i milijardu eura i vratila dio državne pomoći koju je dobila. U priopćenju se navodi da su krajem ožujka raspolagal­i s 10,6 milijardi eura gotovine i da su dotada iskoristil­i oko 2,5 milijardi eura pomoći. Lufthansa priprema i dokapitali­zaciju kako bi vratila isplaćenu državnu potporu, ali izvršni i nadzorni odbor navodno još nisu donijeli odlučili kada i u kojem iznosu, napominje agencija dpa.

Remco Steenberge­n: Nastavljam­o dosljedno raditi na našim mjerama restruktur­iranja kako bismo što prije zaključili vladine stabilizac­ijske mjere, kazao je glavni financijsk­i direktor

 ??  ?? Njemačka aviokompan­ija
suočena s drastičnim padom prometa zbog pandemije
Njemačka aviokompan­ija suočena s drastičnim padom prometa zbog pandemije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia