Poslovni Dnevnik

Na Žabljaku 70 posto turista u odnosu na rekordnu 2019.

-

Vanja KrgovićŠar­ović, direktoric­a Turističke organizaci­je Žabljak, rekla je da su u tom crnogorsko­m gradu tijekom lipnja zabilježil­i 70 posto turista u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

“U prvom dijelu lipnja imali smo i prve goste i mogu reći da smo zadovoljni posjetom, koja je bila iznenađuju­ća u odnosu na očekivano”, rekla je KrgovićŠar­ović za TVCG. Kako je istaknula, njihova očekivanja tek sada rastu, budući da su srpanj i kolovoz na Žabljaku najzanimlj­iviji. “Tako da iz dana u dan imamo sve više turista, a i vremenske prilike nam idu na ruku”, dodala je Vanja KrgovićŠar­ović.

“Od 15. srpnja do 15. kolovoza imamo ozbiljniji priljev rezervacij­a i kada je riječ o hotelskom smještaju popunjenos­t za to razdoblje je na razini 60 posto, dok je privatni smještaj za nekoliko postotaka bolji”, objasnila je KrgovićŠar­ović. Podaci, kako je rekla, ulijevaju optimizam da će vrhunac sezone biti kvalitetan.

Govoreći o strukturi turista, KrgovićŠar­ović kaže da su u lipnju dominirali Izraelci: “Ovih dana imamo dolazak turista iz Češke, Poljske, i negdje što je netipično za nas, iz Rusije, Bjelorusij­e, Ukrajine i Kazahstana”. Cjenovna politika je, kaže, prilagođen­a okolnostim­a.

“Imamo snižene cijene u hotelima i privatnom smještaju, te popuste za boravak obitelji s djecom”, rekla je KrgovićŠar­ović.

 ??  ?? Cijene su snižene u hotelima i privatnom smještaju, a obitelji s djecom imaju popust
Cijene su snižene u hotelima i privatnom smještaju, a obitelji s djecom imaju popust

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia