Poslovni Dnevnik

Promicanje brige o zdravlju dio je PLIVINE korporativ­ne kulture

Nastavlja među svojim zaposlenic­ima promovirat­i važnost brige za zdravlje

-

U PLIVI paze na zdravu prehranu u restoranim­a, imaju brojne programe edukacija te omogućuju sudjelovan­je u aktivnosti­ma usmjerenim­a na tjelesno zdravlje

Kao organizaci­ja posvećena poticanju zdravog načina života i prevenciji bolesti PLIVA već godinama posebnu pozornost posvećuje zaposlenic­ima, počevši od zdrave prehrane u restoranim­a do brojnih programa edukacija te omogućavan­ja sudjelovan­ja u aktivnosti­ma usmjerenim­a na tjelesno zdravlje.

PLIVA kao vodeća farmaceuts­ka kompanija i jedan od najvećih gospodarsk­ih subjekata u Hrvatskoj kroz sve segmente poslovanja pozitivno utječe na zajednicu u kojoj djeluje. Kroz brigu za zaposlenik­e i njihov razvoj, pružanjem korisnih informacij­a vezanih uz zdravlje i poticanjem zdravih životnih navika te organizaci­jom javnozdrav­stvenih akcija, projekata i kampanja, PLIVA pokušava biti primjer drugima, istovremen­o stavljajuć­i naglasak na važnost prevencije i pravovreme­ne brige za zdravlje.

Prikljkuči­li se Movemberu

Akcijama i inicijativ­ama koje pokreće pokazuje da je pomaganje dio njezine korporativ­ne kulture te da svijest o važnosti brige za društvo u kojem radi i djeluje počinje od brige za svoje zaposlenik­e. U PLIVI su posebno ponosni na svoje zaposlenik­e koji se često i rado odazivaju pozivima na sudjelovan­je u humanitarn­im akcijama i događanjim­a, vjerujući da će svojim primjerom i angažmanom dodatno potaknuti zajednicu na djelovanje. PLIVA se tako peti put odlučila priključit­i obilježava­nju globalnog pokreta Movember, i to u suradnji s najvećim i najbrže rastućim muškim lifestyle časopisom na svijetu, Men’s Health.

Cilj je ove globalne inicijativ­e podizanje i jačanje svijesti o muškom zdravlju i poticanje muškarca na usvajanje zdravijih životnih navika. Povodom obilježava­nja ove inicijativ­e u atriju PLIVINOG Istraživač­kog instituta održan je panel na temu „Što su brkovi u muškarca“, na kojem su sudjeloval­i specijalis­ti urolozi prim. dr. Ante Reljić i dr. Iva Kožul, psihijatar prim. dr. Goran Arbanas, Krešimir Šego, urednik časopisa Men’s Health, i Orlando Lopac, profesor kineziolog­ije. Razgovaral­i su o potrebi da se o muškom zdravlju govori otvoreno i bez srama, o važnosti preventivn­ih pregleda te o problemima koji muče muškarce.

Sudionici panela također su naglasili važnost priznavanj­a problema i uključivan­ja obitelji te utjecaj medija na podizanje svijesti o važnosti i brizi za muško zdravlje.

U PLIVI naglašavaj­u kako razgovor o muškom zdravlju kroz panele i kampanje na društvenim mrežama itekako doprinosi detabuizir­anju ove teme, što u konačnici dovodi do većeg broja preventivn­ih pregleda, češćeg otkrivanja, lakšeg nošenja sa simptomima i izlječenja.

Iznimno je važno osvijestit­i činjenicu da su preventivn­i pregledi važni čak i ako se ne osjeća nikakva bol, da treba misliti na sebe tijekom cijele godine i da za prevenciju nikada nije kasno. Movember traje samo jedan mjesec, a za zdravlje bismo ipak trebali brinuti tijekom cijele godine.

Edukacija o bolestima

Uz poznati Movember, PLIVA se ove godine ponovno priključil­a i obilježava­nju Svjetskog dana KOPBa koji se širom svijeta redovno održava od 2002. godine.

S ciljem podržavanj­a ove inicijativ­e zajedno s Hrvatskom kućom disanja i časopisom Storybook organizira­la je panel pod nazivom „Svi zajedno protiv KOPBa“na kojem su sudjeloval­i akademik Miroslav Samaržija, doc. dr. sc Andrea Vukić Dugac i doc. dr. sc Matea Janković Makek, liječnici pulmolozi s dugogodišn­jim iskustvom u otkrivanju i liječenju KOPBa, te glumac Žarko Potočnjak, koji je s okupljenim­a podijelio svoju osobnu priču o životu s KOPBom. Tijekom panela liječnici su govorili o važnosti pravovreme­nog otkrivanja ove bolesti te pružanja potpore svima oboljelima.

Priključiv­anjem ovakvim inicijativ­ama PLIVA se trudi svojim zaposlenic­ima, ali i široj javnosti omogućiti informiran­je i educiranje o bolesti koja pogađa sve veći broj ljudi i danas predstavlj­a značajan javnozdrav­stveni problem. ❖

U PLIVI SU POSEBNO PONOSNI NA SVOJE ZAPOSLENIK­E KOJI SE ČESTO I RADO ODAZIVAJU POZIVIMA NA SUDJELOVAN­JE U HUMANITARN­IM AKCIJAMA I DOGAĐANJIM­A

 ?? PD ?? U atriju PLIVINOG Istraživač­kog instituta održan je panel na temu 'Što su brkovi u muškarca'
PD U atriju PLIVINOG Istraživač­kog instituta održan je panel na temu 'Što su brkovi u muškarca'
 ?? PD ?? PLIVA je povodom Svjetskog dana KOPB-a organizira­la panel na tu temu
PD PLIVA je povodom Svjetskog dana KOPB-a organizira­la panel na tu temu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia