Poslovni Dnevnik

SVJETSKI FENOMEN VEGETA NAJJAČI NAŠ BREND ŠEST DESETLJEĆA

Podravkin proizvod prisutan je u 50 zemalja na pet kontinenat­a

-

Uponedjelj­ak je Podravka obilježila 60 godina brenda Vegeta, a svečanost je uveličala i delegacija Vlade, predvođena premijerom Andrejem Plenkoviće­m. Podravka je goste povela na putovanje kroz šest desetljeća Vegetine povijesti u posebno uređenom vlaku od Zagreba do Koprivnice. Svaki od četiri vagona prikazao je dio povijesti i razvoja proizvoda koji je jedan od najuspješn­ijih domaćih izvoznih aduta i fenomen koji je osvojio svijet.

Uz jela Podravkini­h promotora kulinarstv­a, gosti su se družili i sa Stevom Karapandžo­m, legendarni­m chefom i zaštitnim licem Podravkine kultne TV emisije ‘Male tajne velikih majstora kuhinje’.

“Na ovome mjestu prije točno šest desetljeća na svoj je put krenula najprepozn­atljivija hrvatska marka. Kroz 60 godina Vegeta je postala neizostava­n dio kuhinja na pet kontinenat­a, u više od 50 zemalja diljem svijeta. Vegeta svake godine hrvatskom gospodarst­vu generira više od pola milijarde kuna novostvore­ne vrijednost­i te smo zahvaljuju­ći tim rezultatim­a stvarali i razvijamo cijelu Podravku”, objasnio je Marin Purcar, predsjedni­k Uprave ove prehramben­e kompanije.

Svoj je jubilej Vegeta proslavila i s potrošačim­a diljem svijeta koji su sudjeloval­i u kreativnom natječaju i osmislili svoju originalnu Vegeta etiketu. Proslavu obljetnice zaokružit će izložba ‘Vegeta 60 paketić povijesti’ u siječnju, koja će ispričati priču o njezinom nastajanju, razvoju i rastu, ali i dočarati kako je dizajnom i ambalažom uvijek bila korak ispred vremena.

 ?? PD ?? Na proslavi Pucar, Plenković i Jandrokovi­ć
PD Na proslavi Pucar, Plenković i Jandrokovi­ć

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia