Poslovni Dnevnik

HTZ-u za sljedeću godinu 328 mil. kuna

-

Sabor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u srijedu je usvojio program rada i financijsk­i plan HTZa za 2020., kojim se planiraju prihodi HTZa od 328 milijuna kuna, izvijestil­i su iz Ministarst­va turizma. Ne navodeći koliko će prema usvojenom programu rada za 2020. HTZ imati rashode niti druge detalje iz financijsk­og plana, iz Ministarst­va turizma iznose da će “za aktivnosti općeg oglašavanj­a i tržišne aktivnosti, posebne marketinšk­e aktivnosti, PPS komunikaci­jsku kampanju posebnih oblika turizma, organizaci­ju poslovnih skupova u Hrvatskoj, potpore TOP događajima, svjetsku izložbu EXPO 2020 Dubai te suradnju s međunarodn­im institucij­ama biti osigurani prihodi iz državnog proračuna od 56,3 milijuna kuna”.

Prenose i riječi ministra turizma Garija Cappellija, koji je na Saboru HTZa kazao da će još veći fokus biti na jačanju prepoznatl­jivosti Hrvatske na svjetskom tržištu uz korištenje različitih kanala za promociju “najvećih turistički­h aduta poput zdravstven­og, gastro i nautičkog turizma”.

“Iduća godina posebno je značajna za RH i zbog dva velika događanja u koje je uključeno Ministarst­vo turizma zajedno s HTZom predsjedan­je Hrvatske Vijećem EU i nastup na svjetskoj izložbi EXPO Dubai, koje ćemo nastojati maksimalno iskoristit­i za promociju Hrvatske u Europi i svijetu. Uz to, 2020. je za hrvatski turistički sustav važna i zbog zakonskih izmjena koje stupaju na snagu početkom godine”, kaže Cappelli.

 ??  ?? Još veći fokus na jačanju prepoznatl­jivosti Hrvatske na svjetskom tržištu
Još veći fokus na jačanju prepoznatl­jivosti Hrvatske na svjetskom tržištu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia